Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руси Чернев влиза в битката за Пловдив с отбор от съмишленици

Журналистът Руси Чернев е кандидатът на „Консервативна България” за кмет на Пловдив.  Партията ще се яви на изборите с пълна листа от 51 кандидати за общински съветници. „В нея влизат общественици и експерти, мои съмишленици и е подкрепена от „Консервативна България”, коментира кандидатът за кмет Руси Чернев. Той представи и шестимата кандидати за районни кметове.

Попитан защо се явява на изборите точно с Консервативна България, Чернев обясни:
„Първо – защото политиците, които от години употребяватвластта в България, са направили така Изборния закон, чеграждански кандидати на практика нямат никакъв шанс.Независимият кандидат няма право на листа, нито на районни
кметове. И ХристоСтоичков да си в политиката, няма как да стигнеш до важните мачове, ако нямаш силен отбор зад себе си“. Той изложи и втория си аргумент: „Важно е да се върнем към изконните български ценности и традицията, къмсилата на семейството и общността. Време е да начертаем новатанационална цел. Време е българските приоритети да се разписват в България отбългарите, а не в това или онова чуждо посолство”. Той добави още, че идеологията на „Консервативна България”, която се гордее сделото на големите пловдивски политици Григор Начович,Константин Стоилов и Тодор Бурмов, е много близка до неговите ценности.

Руси Чернев благодари на всички, които застават зад него и му дават доверието си и обеща да го оправдае. Защото доверието е това, което днес липсва между гражданите и политиците”, каза още кандидатът за кмет на Пловдив.

Според него на пловдивчани им е омръзнало да избират на принципа на „по-малкото зло“. Хората са загубили вярата си в политиците, сюжетите са едни и същи, само героите се сменят или прескачат в поредния сглобен политически реалити формат. „С екипа ми сме дълбоко убедени, че пловдивчани са умни и интелигентни хора и на 29октомври ще дадат своето доверие за една реална алтернатива, за една ясна визия в какъв град искаме даживеем и по какви правила“, обясни кандидатът за кмет на Пловдив.

Председателят на „Консервативна България” Борис Ячев сподели, че той и Руси Чернев работят много добре, тъй като споделят обща визия за развитието на Община Пловдив. По думите му опитът и традициите, които партията му има в управлението и идеите, енергията и решимостта на Руси Чернев, са предпоставки за едно модерно и ефективно управление на общината.

Костадин Гаров, който е кандидат за кмет на район „Тракия” добави, че в годините назад с Руси Чернев са имали сходни позиции в общественотопространство. Затова той се гордее, че именно бившият главенредактор на в. „Марица“ е кандидатът за кмет на ПП „Консервативна България“.

Кандидатурата на Руси Чернев беше издигната през средата на септември от инициативен комитет от 50 изявени пловдивски интелектуалци, бизнесмени, спортисти и общественици, сред които адвокат Стефан Левашки, колекционерът Димитър Инджов, председателят на Камарата на строителите Пламен Иванов, актьорът Ивайло Христов, тенисистът Димитър Кузманов, шампионката на дълъг скок Пламена Миткова и др.

Кандидатите на ПП „Консервативна България” за районни кметове:

„Централен” -  Руска Вълева

„Тракия” – Костадин Гаров

„Южен” – Иван Димов

„Западен” – Латинка Димитрова

„Северен” – Тодор Кирилов

„Източен” – Ивелина Радева

  Кандидати за общински съветници на ПП „Консервативна България”

 1. Руси Чернев

2. Костадин Гаров

3. Руска Вълева

4. Иван Димов

5. Пламен Иванов

6. Ивелина Радева

7. Дора Рангелова - Кузманова

8. Латинка Димитрова

9. Тодор Кирилов

10. Франк Воща

11. Ивайло Русенов

12. Илия Костурски

13. Йордан Велчев

14. Иван Червениванов

15. Карамфила Шилева

16. Анелия Алексиева

17. Теменужка Търговска

18. Максим Петков

19. Станимир Кронев

20. Цветелина Атанасова

21. Боряна Йоцова

22. Костадин Аврамов

23. Антон Данов

24. Галя Атанасова

25. Ралица Панчева

26. Стоил Петров

27. Димитър Гушев

28. Йордан Тодоров

29. Ася Йорданова

30. Милка Абушева

31. Стефан Паров

32. Славка Гърнева

33. Маргарита Събева

34. Димо Димов

35. Мария Андреева

36. Мария Пеева-Тодорова

37. Мариета Динева

38. Веселина Кръстева

39. Йордан Барбов

40. Величка Ризова

41. Минчо Минчев

42. Ганчо Стоянов

43. Димитър Гайдев

44. Дора Кононец

45. Павел Томов

46. Парашкев Цветков

47. Николай Йовчев

48. Димитър Димитров

49. Андрей Георгиев

50. Гита Георгиева-Димитрова

51. Станьо Балтов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Близо една трета от избирателите на Карлово гласуват на балотажа

Спокойно протича денят на балотажа в община Карлово. До момента няма сериозни нарушения на вота. В 1 секция в град Карлово машина е дефектирала и са дадени указания гласуването да продължи на хартия.  Към 15.30 ч.избирателната активност в община Карлово на балотажа е 30,3%, като спрямо същото време на първи тур е била 39 %. До момента не са..

обновено на 05.11.23 в 20:31

Над 36% е активността на изборите в община Стамболийски

В община Стамболийски днес гласуват за общински кмет. За гласовете на избирателите се борят кандидатът на местната коалиция „Алтернатива на гражданите “ Петър Неделев, който получи 49,06% подкрепа на първия тур и настоящият кмет от ГЕРБ Георги Мараджиев с 41,09 подкрепа миналата неделя. Към 16 часа изборният процес протича нормално като активността..

публикувано на 05.11.23 в 15:46

Областният управител гласува за по-добро бъдеще на Пловдив

Областният управител Илия Зюмбилев гласува на втория тур на местните избори в Пловдив и призова гражданите от областта да излязат и да дадат своя вот. „Гласувайте и изберете кметове, които да работят за своите граждани, с апатия няма да постигнем по-добро бъдеще за нашите общини и населениместа“, заяви Зюмбилев, след като пусна своите бюлетини за кмет..

публикувано на 05.11.23 в 14:26

Пристигнаха бюлетините за балотажите в Пловдивска област

886 800 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в Пловдивска област в неделя, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Те пристигнаха сутринта  под полицейска охрана от печатницата в Областна администрация и с протоколи веднага бяха предадени на представителите на Общинските..

публикувано на 03.11.23 в 12:06

Бюлетините за балотажа пристигнаха в Пазарджик

Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори бяха доставени днес пред Областна администрация в Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на 12-те Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в София заедно с други изборни книжа и консумативи.  При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани..

публикувано на 02.11.23 в 14:49