Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Трудни решения "Ден след ден"

Протестиращите миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора се увеличават, увеличават се и исканията им към правителството. Сред тях вече фигурира и отлагане на либерализацията на енергийния пазар за битови потребители до достигането на средноевропейските нива за енергийна бедност на домакинствата. Иска се също гарантиране на на работата в пълен капацитет на ТЕЦ-овете до 2038 година. За това доколко тези искания се срещат с ангажиментите на България към европейската енергийна и екологична политика е разговорът ни с енергийния експерт Антон Иванов. Ще чуем и колегата от Радио Стара Загора Деян Денев, който отразяваше пътните блокади на протестиращите.

За по-добра комуникация с хората от протеста призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Днес той бе в Пловдив за освещаването на новопостроена трибуна на стадион „Локомотив“.

Окръжната прокуратура в Пазарджик оповести данни по разследването на убийството в квартал „Запад“ от 29 септември. 18-годишният Никола Райчев, който уби с нощ 21- годишния Ангел Здравков, е в ареста, след като избяга, но бе задържан в София.


БНР подкасти:

Още от категорията

Добрин Досев в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден" в компанията на актьора  Добрин Досев. Познаваме го с десетки роли в театъра и киното, но тази седмица, с негово позволение, бяхме зад кулисите на житейските му роли. Научихме за невероятния му късмет да попада на „своите“ хора още от родното си място до Трявна, през младежките години и страхотните приятелства от Стара Загора,..

обновено на 01.12.23 в 16:49

Декемврийски светлини и сенки в "Ден след ден"

Сянка на съмнения или повече яснота на фона на резки контрасти има в политическата картина у нас след избора на подуправител на НЗОК, скандалните реплики в парламента и последвалите призиви за оставки. Коментарът е на политическия психолог проф. Антоанета Христова .  До каква степен и кога ще има повече светлина по случая с убийството на Димитър..

публикувано на 01.12.23 в 14:57

"Вход свободен" - последен делник

Позитивно настроени и в очакване на почивните дни, така ще ви посрещнем днес във "Вход свободен"!  Пътуваме до Карлово в разговора с директорът на Общински Исторически Музей - Карлово, Мария Деянова, която ни разказва за реставрацията на Куршум джамия. Бившият мюсюлмански храм, построен през 1485-1486г. е издигнат на мястото на старо тракийско свети;ище..

публикувано на 01.12.23 в 09:30

"Точно днес" и декември започва

В първия ден на последния месец за годината - обозначаваме важните теми на седмицата, в програма "Точно днес", от 6:00 до 9:30 часа.  Общината избра 1 декември за празника със запалването на светлинките на коледната елха. Тази седмица от новата общинска власт започнаха темите за спасяване на проекти и желанието за решаване на сложни казуси, наследство от..

публикувано на 30.11.23 в 15:03

Празници и делнични проблеми в "Ден след ден" на Андреевден

Дълга поредица празнични дни, в които да се отдадем на почивка и забавление започва от днес. Време, в което освен прекрасни мигове ни дебнат опасности от измами и разочарования. Седмица преди студентския празник 8 декември проверяваме пълни ли са хотелите в СПА столицата на Балканите и има ли интерес от младите хора към нейните атракции...

публикувано на 30.11.23 в 14:45