Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн форум за автоимунни заболявания стартира този месец

| обновено на 08.10.23 в 13:05 | Интервю

„Форум автоимунни заболявания“ е първото и най-голямото по рода си безплатно, онлайн, събитие в България за автоимунни заболявания. То ще се проведе от 21 до 27 октомври, с участието на над 30 експертни перспективи, относно автоимунните заболявания. Те обхващат както съвременни подходи на традиционната медицина, така и гледните точки на различни алтернативни методи на лечение, ключови изследвания, начини на хранене и разнообразни съпътстващи терапии, и лични практики за профилактика и превенция.

Освен най-актуална информация относно методите на диагностика, лечение и профилактика, форумът ще запознае всички участващи с повече подробности относно ключови фактори от нашата среда и начин на живот, върху които можем да повлияем. Както и с детайли относно промените, които всеки сам може да направи в начина си на живот. 

„Автоимунните заболявания не са присъда. Здравето на всеки един от нас, зависи от самите нас. Преди три години, аз бях диагностицирана с МС и тогава по пътя на търсене на ремисия и подобряване на състоянието ми четох много неща, и попаднах на едно такова събитие на немски език. И въпреки разстоянието и това, че специалистите не бяха достъпни, самата информация за мен беше много полезна. Даде ми много насоки, какви допълнителни изследвания да си пусна и какви други допълнителни неща мога да правя така, че да подобря състоянието си? Още оттогава си мечтая да има такова събитие в България, на български, с български специалисти“, разказва Ваня Христоскова, психотерапевт и организатор на събитието. До момента, тя е отделила близо 400 часа за подготовката на форума.

Всеки един, от дните на форума, е ориентиран към конкретна тематика. Ден първи е посветен на факторите, които отключват автоимунните заболявания. Ден втори дава по-детайлен поглед върху основни автоимунни заболявания. Ден трети е свързан с ключови изследвания и профилактика на автоимунни заболявания. Четвъртият ден е ориентиран към различни алтернативни методи на лечение на автоимунни заболявания. Петият ден е свързан с храната и храненето, като незаменима част от лечението. Ден шести е за съпъстващите терапии при автоимунни заболявания. В последния ден на форума е отделено време за балансиращи практики, за цялостно здраве.

„Всеки ден, виртуалната зала на събитието ще бъде отворена в 10 часа сутринта и ще бъде активна в рамките на 24 часа, до 10 часа на следващия ден, когато ще се отвори залата за съответния ден. Програмата е публикувана на сайта и хората могат да я разгледат. Да си направят план, кой ден, коя лекция им е интересна? Също така, в youtube канала на събитието, качвам мини извадки от всяко интервю с нашите специалисти, което включва и послание от тях така, че човек да може да се ориентира, да усети енергията на съответния специалист. Под всяко едно от тези видеа ще има малко повече подробности за съдържанието на всяко от интервютата“, допълва Ваня Христоскова.

Във фейсбук страницата на събитието „Форум автоимунни заболявания“ и на сайта на събитието https://autoimmune.bg ще откриете допълнителна информация.

Регистрацията за участие, може да направите на сайта на събитието, като няма ограничения за броя на участниците във форума. Такава може да бъде направена и по време на самия форум. Във фейсбук страницата, в хода на събитието, ще има допълнителни прояви, които организаторът Ваня Христоскова е подготвила като изненада за всички, които ще вземат участие. Към момента на интервюто, заявилите участие във „Форум автоимунни заболявания“, са три хиляди човека.

Ваня Христоскова е гост в неделния „Шейкър“.

Чуйте още, в прикачения файл. 


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заплатите на българите скоро няма да стигнат европейските

Скоро няма шанс България да излезе от дъното на европейските класации по доходи. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив икономическият анализатор Светозар Гледачев. Причината е, че производителността на труда у нас е много ниска, в сравнение с останалите европейски държави. А за да се повиши тя, е необходимо..

публикувано на 01.05.24 в 11:47

Априлската епопея ни прави субект на европейската сцена

Априлската епопея ни прави политически субект на европейската сцена, тогава всички започват да говорят за българите. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент доктор Атанас Шопов, директор на Исторечски музей-Панагюрище. Тогава център на източния въпрос, в тази поредна голяма източна криза, става българският...

публикувано на 01.05.24 в 11:21

Икономическият оптимизъм за България се отлага с две години

При годишна инфлация от 3% очевидно не можем да кандидатстваме нито тази, нито слдеващата година за еврозоната, а след скандалите в управлението мисля, че и Шенген трябва да го забравим, така че п редлагам да отложим големия оптимизъм за България за 2026- 2027 година. Това сочи анализ на макроикономиста рпоф. Боян Дуранкев, направен в предаването..

публикувано на 30.04.24 в 16:19
Тома Белев

По корупционната магистрала се движат партиите на статуквото

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства.  Това е едната гледна точка към определяните като скандални промени в Закона за насърчаване на..

публикувано на 30.04.24 в 16:16

Броят на бежанците от Украйна у нас е като в началото на войната

Броят на украинските бежанци, които пристигат в Пловдив, бягайки от войната в Украйна, в момента е същият, както от началото на конфликта. Всеки ден от 3 до 5 семейства идват в нашия хуманитарен център само с един куфар и дете в ръце, обясни за програма "Точно днес" Наталия Елис, председател на фондация  „Юкрейн Съпорт енд Реноватион“. Според нея..

публикувано на 30.04.24 в 10:22