Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама се карат, третият печели, а четвъртият губи „Ден след ден“

На 16 октомври, когато влязоха в сила е-рецепти, лекари и аптеки се сблъскаха челно, защото установиха, че не само  лекарството липсва, няма код, но и не може да бъде сменено, ако изрично не е посочено. И докато конфликтът между тях ескалира с обвинения и за финансово-търговски интереси, най- губещите си остават болните, защото 65% от рецептите не са изпълнени. 

Примери как двама се карат, третият печели, а пациентите губят от хаоса на пазара на лекарства ще даде в предаването "Ден след ден" Иван Димитров от Федерация „Български пациентски форум“.  А как спешните медици приемат обещанието на здравния министър Христо Хинков за тях да бъде върната хартиената рецепта питаме директорът на Спешна помощ – Пловдив д-р Иван Стойнов.

Фермерски организации отново готвят протести, защото не са получили компенсациите от държавата за щетите от войната в Украйна и предупредиха, че животновъдите закриват стопанствата си, защото продават продукцията си под себестойност, а 60% от млечните и месните продукти са внос. Димитър Зоров – председател на Националния съюз на говедовъдите ще обясни какво се случи в сектора след протестите и подписаното с правителството споразумение.

 Ще разкажем и за поредния случай в Пловдив на паднало дърво в Пловдив върху автомобил и реакцията на хората от бул. „Копривщица“ и на институциите, които пак бяха изпреварени от природата.

Накрая Петър Салчев ще ни покани на концерта си тази вечер в Първо студио на Радио Пловдив

"Ден след ден" е от 15 до 17 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ с най-важните теми за седмицата

Първото утро на новата седмица посрещаме с важните теми за Пловдив, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Точно седем дни ни делят до извънредните парламентарни избори на 27 октомври – време не само за размисъл, но и за сериозна подготовка. Ще проверим как върви тя с разговори с председателите на двете районни избирателни комисии в..

обновено на 20.10.24 в 17:56
Пловдив

Клуб "Неделя" за хората и митовете

Днес в предаването ще ви срещнем с българския лондончанин - писателя Ангел Хаджипопгеоргиев, който ще представи новия си роман "Божествена трагедия". Говорим за митовете като литературна основа, тяхното волно преформатиране и боговете като начало или продукт на употреба. Във втората част ще ви срещнем с бележития пловдивчанин от Лонг Бийч Наско Вълев-..

публикувано на 20.10.24 в 12:50

Шоу програми и забавления в последния ден на „Пловдив Зоо Експо“

Днес е последният ден от най – мащабното изложение за домашни любимци и любители на животните в България „Пловдив Зоо Експо 2024“. То се провежда в Палата №3 на Международния панаир в Пловдив и събира хиляди посетители и специалисти в зоо-индустрията.  Според програмата на изложението неделята е денят за шоу програми, концерти и забавления...

обновено на 20.10.24 в 08:27

Ранно утро с "Шейкър"

Поредно октомврийско неделно утро споделяме заедно! В срещите които ни предстоят, се надявам да откриете по нещо интересно, полезно, но и приято, въпреки, че лятото е зад гърба ни. С избледняването на морския тен и умората от налегналите ни задачи след приключилия почивен сезон, започваме да забелязваме и щетите нанесени от жаркото слънце на..

публикувано на 19.10.24 в 16:05

Марин Йончев в "Добро утро, ден!"

Известният тенор Марин Йончев, който работи и живее в Женева, гостува тази седмица в рубриката ни „Добро утро, ден!“. Марин Йончев започва музикалната си кариера от родния Пловдив в най-ранна детска възраст, като едва на четири години той излиза на сцена. Талантът му е забелязан веднага, а това му носи множество награди. Пял е в Хора на..

обновено на 18.10.24 в 17:14