Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако няма общи приоритети с новия кмет, СП ще бъде опозиция


Коалиция "Съединени за Пловдив" е трета политическа сила в Пловдивския общински съвет и ще има 8 съветници. Адв. Георги Колев, който е лидер на една от формациите в нея и ще бъде пети мандат съветник, благодари на пловдивчани за подкрепата. Той не скри, че са донякъде и разочаровани от резултата, защото са очаквали повече от самите тях. 

В новия общински съвет коалицията ще  работи така, както е работила и досега, за да може този орган да продуцира полезни за хората политики и техният живот да бъде по- лесен. 

"След четири години тегоби и ремонти пловдивчани заслужават по- добър живот. Много е важно да знаем кой ще е новият кмет на Пловдив. За нас е много важно новият кмет какви политики ще следва веднага с влизането си в общината и доколко можем да намерим пресечни точки. Ако това не стане, ще бъдем конструктивна опозиция", коментира Георги Колев. 

Според него няма как искрите, които прехвърчаха досега, да не прехвърчат и в новия съвет. "Кампанията беше много нервна носеше напрежението на натрупани несгоди, свързани с управлението на общината. Несвършеното от общината оказва влияние. Нормално е когато се секат такива възли да има искри, но без искри пламък няма. Никой няма да чака още от същото. Хората нямат търпение към политическата класа, към която и аз съм част", коментира Колев. 

На този етап "Съединени за Пловдив" нямат решение кого ще подкрепят на втори тур за кмет. Казусът ще бъде сложен, нашата коалиция включва много партии, но в кратко време и разговор помежду си ще вземем решение, каза съветникът. 

Преференция размества листата на СП като Тони Димитров става втори след Славчо Атанасов, а Георги Титюков от второ минава на трето място. Следват Георги Колев, както и досегашните съветници Владимир Кисьов, Кирил Търев, Константин Георгиев и Стефан Послийски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Средно с 20% поскъпват билетите за влака от днес

Тези, които предпочитат да пътуват с влак ще плащат вече повече за билети от днес. Причината е инфлацията и повишените разходи, гласи официалното обяснение от БДЖ.  Колко ще струват след 20 процентното увеличение пътуването до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? „Увеличението е средно с 20%.  Без промяна..

публикувано на 07.05.24 в 16:19

ИТН ще внесе разума в 50-я парламент

"В листите за предстоящите избори са колеги, с които сме работили от началото ни като създаване на политическа формация ИТН, като отдавна сме се очистили от хора, които искаха да използват платформата ни за други цели. Абсолютно обединени сме като отбор и устремени към много добрите резултати, които ще постигнем със сигурност в Пловдив на 9 юни." Това..

публикувано на 07.05.24 в 10:02

Следобед ще бъдат обявени водачите на листите на ПП-ДБ

Преговорите в коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) приключиха успешно и днес в 15.00 ч. ще регистрираме листата си в РИК. Това съобщи в предаването „Точно днес“ доскорошният депутат Йордан Иванов, който е кандидат за нов мандат от Пловдивска област. Бившият областен управител отказа повече подробности за..

обновено на 07.05.24 в 09:56
Георги Лозанов

Европейските избори са значими, колкото националните

"И Великден, и Гергьовден в голяма степен са семейни празници,  в които човек има възможност  малко повече да се отдаде на  размисъл" . Това сподели  за програма "Точно днес"  именикът Георги Лозанов, медиен експерт и анализатор.  Според него съвпадането на двата празника дава допълнителна красота и значимост.  Той разказа, че носи..

публикувано на 06.05.24 в 11:09

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 04.05.24 в 13:04