Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Терзиева отново ще е кмет на Марково

Не съм доволна, че ни наричат пловдивския Бевърли Хилс, защото славата малко изпреварва реалността

Коментираме изборните резултати в община Родопи, където отбелязваме два рекорда. Първо, при избора на общинския кмет Павел Михайлов, още на първи тур, и победата с много висок резултат на кмета на Марково - втори мандат за Десислава Терзиева с 92 % подкрепа.

Терзиева каза, че не е очаквала точно такава изборна победа, защото няма как да се прогнозира колко хора ще я подкрепят.

Избирателната активност в село Марково, община Родопи е била около 60%, много над тази в страната и област Пловдив. 

"За община Родопи избирателната активност е над 50%, а Павел Михайлов взе изборите с 66,4%", посочи Терзиева. По думите й хората са оценили мандата на кмета, и това, че са водещите при решаване на проблемите, а не партиите. 

Терзиева добави: "Когато се влагат усилия да се решават проблемите на хората, неминуемо има резултати. Макар и Марково да е на 5 км от областния град, но проблемите са такива, както на всички малки населени места. Липсата на цялостна канализационна мрежа, стари водопроводи, лошата инфраструктура, проблеми с междуградския транспорт. През този мандат започнахме да решаваме тези проблеми. Стартира изграждането на главния колектор на водопровода на Марково, финансиран от МРРБ. Много е важен проблемът с транспорта, за Марково, Първенец, Брестовица, както и част от другите населени места в Родопската яка. Не съм доволна, че ни наричат пловдивския Бевърли Хилс, защото славата малко изпреварва реалността. Това се опитахме да направим през първия мандат, реалността да догони славата. "



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Близо една трета от избирателите на Карлово гласуват на балотажа

Спокойно протича денят на балотажа в община Карлово. До момента няма сериозни нарушения на вота. В 1 секция в град Карлово машина е дефектирала и са дадени указания гласуването да продължи на хартия.  Към 15.30 ч.избирателната активност в община Карлово на балотажа е 30,3%, като спрямо същото време на първи тур е била 39 %. До момента не са..

обновено на 05.11.23 в 20:31

Над 36% е активността на изборите в община Стамболийски

В община Стамболийски днес гласуват за общински кмет. За гласовете на избирателите се борят кандидатът на местната коалиция „Алтернатива на гражданите “ Петър Неделев, който получи 49,06% подкрепа на първия тур и настоящият кмет от ГЕРБ Георги Мараджиев с 41,09 подкрепа миналата неделя. Към 16 часа изборният процес протича нормално като активността..

публикувано на 05.11.23 в 15:46

Областният управител гласува за по-добро бъдеще на Пловдив

Областният управител Илия Зюмбилев гласува на втория тур на местните избори в Пловдив и призова гражданите от областта да излязат и да дадат своя вот. „Гласувайте и изберете кметове, които да работят за своите граждани, с апатия няма да постигнем по-добро бъдеще за нашите общини и населениместа“, заяви Зюмбилев, след като пусна своите бюлетини за кмет..

публикувано на 05.11.23 в 14:26

Пристигнаха бюлетините за балотажите в Пловдивска област

886 800 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в Пловдивска област в неделя, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Те пристигнаха сутринта  под полицейска охрана от печатницата в Областна администрация и с протоколи веднага бяха предадени на представителите на Общинските..

публикувано на 03.11.23 в 12:06

Бюлетините за балотажа пристигнаха в Пазарджик

Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори бяха доставени днес пред Областна администрация в Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на 12-те Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в София заедно с други изборни книжа и консумативи.  При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани..

публикувано на 02.11.23 в 14:49