Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"След избора" на Пловдив и региона

Балотажите показват, че избирателите в голяма степен пропуснаха вота. Причините са комплексни, а Пловдив води класацията за най-малко отишли да гласуват на втори тур. Твърдите ядра решават кой ще управлява Пловдив и общинските центрове на областта. 

"След избора" говорим с представители на победителите и победените в надпреварата за местна власт. Започваме с гласовете на Костадин Димитров и Ивайло Старибратов, веднага след като пуснаха своя вот, първият гласува на хартия, вторият на машина. 

Процентите подкрепа за кандидатите ще научим от социолога от "Галъп интернешънъл" д-р Светлин Тачев, в 20:45 часа.

Пловдивчани с първите им коментари за вота събира Яница Марова. Димитър Владимиров провери как гласуваха ромите в Столипиново.

Елена Крушкова с репортаж от Стамболийски, а Иванка Петкова е в Карлово. Те разказват какви са исканията на гражданите за двете общини, където на балотажите се изправят досегашните им кметове срещу нови претенденти.

Антония Попова ще се включи пряко, за да представи първите реакции след края на изборите на Костадин Димитров и Ивайло Старибратов.

За битката в Пловдив между кандидатите от некоалицията ГЕРБ и ПП-ДБ ще говорят Иван Тотев, Радомир Чолаков и Манол Пейков и Тони Стойчева.

Очаквайте и коментари от журналисти и политолози след 21:00 часа. Ще отбележим важните послания за града с Любомир Минчев от сайта "ZaPlovdiv.bg".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Все още е май, дъждовен, хладен, но ароматен като никой друг в календара!  Особено внимание и време отделяме тази сутрин на ароматите, и тяхното влияние върху хората и поведението им. С психолога Валентина Славова, която вече 13 години изследва влиянието на ароматите върху поведението на хората, ще поговорим и за натурална парфюмерия, в която..

публикувано на 18.05.24 в 16:05

„Алтер его” – Орфей и сатирична лира

За фестивала на поезията „Орфей – 2024“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Наградените поети вече са оповестени, но ще направим това и при нас – като повод да поговорим с организатора на седемте издания Антон Баев.  Ще разменим думи и с носителката на големия приз за поезия Мирела Иванова, както и с две от отличените поетеси в две..

обновено на 18.05.24 в 10:18

Матури преди бала и майски фестове „Ден след ден“

Напрегната нощ за полицията в Пловдив, Видовден за зрелостниците,  празник за занаятчии и самодейци и нестихваща жълта еуфория в града от спечелената от  „Ботев“ футболна купа – така изглежда 17-ти май в града. Ще го разкажем в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17 часа. Ще припомним как започна и как приключи кризата с барикадиралия се в дома си бивш..

публикувано на 17.05.24 в 14:28

"Вход свободен"- слънчево, с напълно разкъсана облачност

Имам напълно обосновани съмнения, че този месец не никакъв май и даже съм убеден, че всъщност си е истинския април, с когото май, май че си е сменил мястото- ей така - за експеримент и забавление! Хайде стига! Вече не е забавно! Върнете си ни изконно привичния и автентичен пети месец! Моля! Чудите се на кого говоря. На който е отговорен, разбира се,..

публикувано на 17.05.24 в 09:00

Какво ще напишем на белия лист - "Точно днес"

Месецът на ученическите изпитания и българската гордост - май, се разстила край нас с вълненията около предстоящите матури и изпити, редом с празничното вдъхновение и вълнуващите абитуриентски нощи.  "Точно днес следваме акцентите на времето, свързано с първите предстоящи матури за зрелостниците - по Български език и литература. За първия държавен..

публикувано на 16.05.24 в 17:29