Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управление и власт „Ден след ден“

Преспахме и се събудихме с новите управляващи. Те се оказаха старите.

Равносметката: ГЕРБ печелят 14 областни областни града, „ПП–ДБ“ 4, БСП също 4.

Сглобката на национално ниво се мултиплицира на местно ниво, само че с управляващи партии като опоненти. Предстои да се решават най – трудните задачи: съставянето на коалиции „по принуда“ в общинските съвети. А дали „принудата“ не са предвалително направени договорки, които предстои да се изпълняват?

Следизборните теми с фокус Пловдив коментираме в днешната програма „Ден след ден“. Очакваните разговори:

Росен Костурков - пловдивски депутат от ПП-ДБ;

Станислав Стоенчев - новият кмет на Сопот от БСП;

Георги Стаменов – трети мандат кмет на пловдивския район „Централен“ от ГЕРБ;

Николай Мелемов – четвърти мандат кмет на Смолян от ГЕРБ.

Същевременно, в днешния предпоследен ден от своя мандат като кмет на Пловдив Здравко Димитров провери как се изпълнява ремонтът на ул. „Царевец“. И използва повода да направи оценка на управлението си, но също и да даде съвети на новия пловдивски кмет. Обобщението по темата е в репортажа на Антония Попова.

И още:

Защо хората не отидоха да гласуват? На какво се дължи тяхната демотивация? Преодолими ли са апатията и колективната депресия?

Какво казаха пловдивчани на партиите и политиците с най – ниската избирателна активност от големите градове?

Дискредитира ли се окончателно представителната демокрация у нас, заради неприемането на нейните представители? Могат ли негласуващите да са реална опозиция?

Отговорите търсим от Пламен Димитров, председател на Дружеството на психолозите в България.

Срещата ни в следизборния понеделник започва след новините в 15 и е до 17 часа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С грижа за човека и природата във „Вход свободен“

Грижим се за себе си и околната среда, този четвъртък. Ателие с екологична насоченост „Пътят на отпадъка“, за деца от 8 до 12 години. В петък, 14 юни, от 17 часа. Водещ на събитието е Цветелина Гарелова. Тя ще ни разкаже повече, след 13.30 часа. Гостува ни и г-н Пламен Попов. Поводът е началото на записването, за новото издание на националната..

публикувано на 13.06.24 в 09:30

За жегите и политическия бърнаут "Точно днес"

След изборите пари от въпроси без отговор. Политическият бърнаут на избирателите остави 70%  от тях до климатика далече от урните. Така припари под петите на ДаБг и БСП от изборния резултат, че лидерите им подадоха оставка. На хладно в планината ПП обмислят ситуацията "в дълбочина" . ГЕРБ, от които се очаква да зададат тона на новия парламент мълчат. ДПС..

публикувано на 12.06.24 в 17:02

За горещините и теченията в "Ден след ден"

За непосилните горещини, на които са подложени пловдивчани в автобусите без климатици.   За явните и скрити политически течения след вота.  За кръводаряването и желанието да помогнеш.  За това ще говорим във времето от 15 до 17 часа в поредния горещ юнски ден.  Събеседници по транспортната тема са зам.- кметът по транспорт Савина Петкова и двама от..

публикувано на 12.06.24 в 14:56

"Вход свободен" в жаравата на подранилото лято

Юни, изглежда по всичко  се обиди, че поставях под съмнение неговия летен характер и реши ударно да счупи термометрите, за да докаже противното. Поемам личната си отговорност и дълбоко се разкайвам за прибързаните си твърдения! Обещавам, че няма повече да провокирам  календарните месеци с непремерени изказвания и ще употребявам красноречието си само по..

публикувано на 12.06.24 в 09:45

На 12 юни "Точно днес"

В сряда сутрин коментираме все още изборните резултати и търсим аргументи за регистрираната ниска изборна активност, първите оставки и политическата отговорност у нас и в Европа.  Макар и различна ситуацията след шестите извънредни избори в страната поставя все същия въпрос -  ще имаме ли правителство и дали ще се разберат партиите и лидерите им...

обновено на 11.06.24 в 17:53