Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" по скалата на властовите конфликти

| обновено на 08.11.23 в 16:54
Снимка: Димитра Лефтерова

Новата власт по места заема позиции, но местния вот създаде не малко главоболия сред управляващото мнозинство, известно още като сглобка. За всичко това ще говорим в утрото на 9 ноември, когато ще измерим степента на напрежение на политическата сцена, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Ще разтърсят ли из основи управлението конфликтите между ГЕРБ и коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ или сме свидетели на предоговаряне на управленските условия? Отговорите търсим от доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател.

Местна власт – ще се случи ли в Пловдив нова сглобка? Бившият главен редактор на вестник „Марица“ и участник в кметската надпревара Руси Чернев ще бъде наш събеседник по темата.

На път ли е да се реши драмата с електронните рецепти и ще изписват ли джипитата и хартиени? Общопрактикуващият лекар от Пловдив и член на управителния съвет на БЛС доктор Ваня Добрева ще ни разкаже повече за новите договорки с Министерството на здравеопазването.

Няма да пропуснем и образованието, с неговите успешни ученически практики. За реализацията на проекта по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в средно училище „Никола Вапцаров“ в Пловдив ще ни разкаже в репортаж Даниела Добрева.

Ще ви заведем и на приказната изложбас илюстрации на Борис Стоилов в галерия „Arsenal of Art“. С него ще ни срещне Веселина Пеева.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни гостува известният по света и у нас дизайнер Иван Донев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Клуб "Неделя" на музикална вълна

Днес в предаването сме изцяло на музикална вълна. Първият ни събеседник е един невероятен пловдивски музикант, който е заслужно уважаван от всички познавачи в бранша! За нас  огромно удоволствие да ви представим виртуозния китарист Кръстьо Пънев- Къната- единственият българин , който е имал честта на чужда сцена да подгрява легендарните "Дийп Пърпъл"...

публикувано на 12.05.24 в 12:10

Изкуство и връзки в неделния „Шейкър“

Неделя е денят, в който ще си говорим подробно по темата за съвременните връзки и начина, по който се случват нещата. Различните видове връзки, които си имат и съответните имена. Говорим и за разбиранията по отношение на любовта и връзките, в различните възрасти. Елена Родимова е мой събеседник. С Елена Шахънска сме ви приготвили четвърти..

публикувано на 11.05.24 в 16:05

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55