Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бизнесът за Пловдив" поиска от кмета конкурсно начало и бързи ремонти

Кметът на Пловдив Костадин Димитров се срещна с членове на най-голямото работодателско обединение в региона – „Бизнесът за Пловдив“. 

 Представителите на Сдружението очертаха няколко важни за града теми, чиято реализация ще подобри качеството на живот на хората и икономическото развитие на региона. Най-приоритетен е проектът за доизграждане на Околовръстното шосе – изграждане на Югоизточната тангента, която ще свърже Асеновградско шосе с АМ „Тракия“ и в същото време удвояване на участъците от Пазарджишко шосе до Асеновградско и от Пазарджишко шосе до пътен възел „Царацово". От бизнеса поискаха и ускоряване на темповете на започнатите строителните проекти и тяхното завършване.

 Другата важна тема на която обърнаха внимание от Сружението е да има конкурси и прозрачност при назначенията на ключовите позиции. Кметът потвърди своя ангажимент от предизборната си кампания да се назначават експерти след провеждане на конкурси. СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ получи покана за експертно участие в комисията за избор на гл.архитект. 

От „ Бизнесът за Пловдив“ обявиха, че са за хармонично, устойчиво и модерно развитие на града и ще подкрепят всички балансирани управленски решения, включително с експертни мнения. 

От страна на сдружението в нея взеха участие председателят Атанас Рогачев, Максим Митков, Кирил Василев, Здравко Линкин, Илиян Филипов, ХристоТомов, Христо Разсолков, както и изпълнителният директор Александър Стайков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Президентът: Да си пожелаем и вяра и сили за достойни дела!

"Христос воскресе, скъпи сънародници! Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом!   Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното разбирателство и толерантността в нашето общество".  Това написа във фейсбук президентът Румен Радев.  "На Великден нека си..

обновено на 05.05.24 в 08:35

Христос Воскресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 08:32

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

публикувано на 05.05.24 в 08:25

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 15:45