Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

(Не)възможни комбинации "Точно днес"

В утрото на четвъртък ще говорим за възможностите община Пловдив до си върне Пешеходния мост, за унизителната оценка за българските ученици и възможностите им, измерени по PISA, за политическото домино, което все по- трудно се реди. 

По тези теми ще чуем кмета на район "Централен" Георги Стаменов и политическия анализатор и бивш министър на образованието проф. Румяна Коларова.

Ще питаме каква кауза ще има поредното Димитър Белелиев, който е назначен с правителствено решение за почетен консул на Румъния в Пловдив.

Живка Танчева ще разкаже за първия Коледен панаир на занаятите и за специалния дъх на джиндифилови сладки и горещ шоколад.

Каузата на 6 годишната София да предолее генетично заболяване е история от "Българската Коледа", която споделя Яница Марова.

А Веселина Пеева ще анонсира благотворителния концерт за ремонт на сградата на певческо дружество "Ангел Букорещлиев.

В "Добро утре, ден" продължава разговорът на Антония Попова с Живко Петров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Празнично утро с "Шейкър"

В празничното утро на Малка Богородица  разглеждаме Молитвата като необходимост, традиция и научен феномен, като път към Бога в различните религии и като лична вътрешна изява на божественото в нас. Предстои ни една среща- разговор с психотерапевта Маги Ангелова. За чудесата случили се след упование в Божията майка, ни разказва Йорданка Петкова,..

публикувано на 07.09.24 в 16:05

"Добро утро, ден!" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

обновено на 06.09.24 в 15:17

"Вход свободен" в деня на Съединението

Добър ден на 6 септември! Честит празник, българи! Честит празник, Пловдив! Честваме 139 години от Съединението на България - най - единодушният и безспорен акт в новата ни история! Неслучайно сцена на Съединението е  Пловдив- градът, в който имаме привилегията да живеем. Днес празнуваме, днес се радваме, днес почитаме тази рождена дата на българската..

публикувано на 06.09.24 в 09:55

За Съединението и Пловдив „Точно днес“

На 6 септември отбелязваме 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия – събитие, с което българите изненадаха света и показаха, че са достойни за своята свобода. За случилото се през 1885 година, както и за ситуацията днес в България ще говорим в празничното утро с нашите събеседници, ето какво ще чуете във времето до..

обновено на 05.09.24 в 16:42

Отново в час с "Вход свободен"

На прага на новата учебна година и в днешното издание на предаването Ви срещаме със Станислава Йорданова - преподавател по призвание и по душа! Тази година тя е  избрана за втора поредна година в престижната категория SUPER STEM EUROPE УЧИТЕЛ.  Преборила е конкуренция от над 700 участници от цялата страна. Дни преди старта на първия учебен ден, ще я..

публикувано на 05.09.24 в 09:30