Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 8 декември

| обновено на 07.12.23 в 16:53

Празнично в последния работен ден и с темите от деня, които следим в развитие. На 8 декември  честитим празника на българските студенти с призива "Празнувай отговорно!" и с пожелание да запазят академичния дух.

С поздрав за студентите и с послание за младите хора ще чуем Богослав-Тервел Тодоров, студент четвърти курс българска филология  в СУ. Ще разберем повече за неговата първа стихосбирка "Денят, в който няма да те видя", както и какво мисли за образованието и приятелството.С него ни среща Паолина Комсалова.

Ще чуем и Лидия Георгиева, председател на Студентския съвет към УХТ за кампанията им, която за девета поредна година призовава младите хора за разумно шофиране и отговорно празнуване. 

След половин година управление на кабинета Денков и постянни трусове какъв е хоризонта на това управление и дали ще стигне до ротацията. Много театър за избирателя и договорки зад кулисите ли е поредния скандал - питаме политологът и преподавател в СУ Ружа Смилова.

За  каузите и участниците тази година в Коледния благотворителен базар на Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ – „От деца за деца“ ще ни разкаже директорът на институцията Димитрина Тодорова.

След 9 часа ще ви разкажем за игрално-документалния филм "Писмо от Масандзя", отличен с десетки награди, който ще бъде излъчен в Пловдив по повод Международния ден на човешките права.

Преди това обаче е петъчната ни среща с госта в "Добро утро, ден!" Живко Петров.


Още от категорията

„Точно днес“ за общественото и политическото напрежение

Ще бъдат ли размразени преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съдбата на правителството след ротацията на 6-ти март? Основен въпрос, който търси отговор през новата седмица, ето какво ще чуете в първото утро от нея: Какви са възможните сценарии за управление на страната, след острата реакция на ГЕРБ и ДПС по отношение на предложения..

публикувано на 25.02.24 в 18:06

Клуб "Неделя" на прощаване с февруари

Днес в предаването посрещаме актора Петър Тосков, който ще ни разкаже за гостуването си в Атланта- Джорджия с моноспектакъла си "Тоскография". Гостът ще сподели вълнуващи впечатления от срещите с публиката от диаспората и тръпката, която превръща това пътуване в незабравим спомен. Във втората част на Клуб "Неделя" ще гостува финансовия анализатор..

публикувано на 25.02.24 в 12:00

Ранно утро с "Шейкър"

Споделяме заедно утрото в почивния ден! Прогнозата не обещава слънце, но ние ви обещаваме интересни теми и събеседници! Срещаме ви с Моника Балаян - психолог, учен и мотиватор, в един разговор за търсенията й в психологията, откритията и създаването на метода Mneuro.  Поредна тема разглеждаме и с Янка Делева, създател на "Пространство за родители"...

публикувано на 24.02.24 в 16:05

Екатерина Терзиева в "Добро утро, ден!"

След 20 години в журналистиката Екатерина Терзиева днес разказва истории като гид, радва се на любов и на радостта от новото поприще, което избира сама.  Леко разказва за трудностите. Тежки са думите за фалшивите хора и фалшивите новини.  В петте части на "Добро утро, ден!" тази седмица кръстосваме страната по кулинарната карта, говорим за медиите, за..

обновено на 23.02.24 в 16:54
Спускаемият апарат

От тук до Луната в „Ден след ден“

И днес продължиха „престрелките“ между партиите по меморандума, предложен от ПП-ДБ. Преговорите по него могат да започнат едва другата седмица, когато стане ясна оценката за работата на министрите, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. А съпредседателят на ДПС Делян Пеевски смята, че Христо Иванов тласка държавата към извънредни избори...

публикувано на 23.02.24 в 14:24