Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ по стъпките на 15 декември

Снимка: Яница Марова

В последния работен ден за седмицата в програма „Точно днес“  говорим за 190 години от създаването на арменското училище в Пловдив. Тя се навършва през 2024 г., но този петък от образователната институция провеждат благотворителна инициатива по повод годишнината. За инициативата и традициите на училището говорим с директора на  ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“ Симон Тютелян.

Девет дни преди Рождество Христово коледният дух завладява Пловдив. Започва дългоочакваният базар Капана, който ще продължи до 26 декември. Какво да очакваме, както и подробности за 120-годишната шейна, която ще бъде една от атракциите на фестивала ще научим от организатора му Никола Сивков.

И още - какъв е проблемът при използването на клетки в животновъдството говорим с Елиа Тилева от гражданската организация „Невидими животни“. Поводът е благотворително събитие в Пловдив, свързано с животните, отглеждани в клетки в индустриални ферми.

Ски сезонът в Пампорово започва точно в средата на декември. Подробностите в репортажа на кореспондента ни Радостина Чернокова.

Политическите теми коментираме с политолога и университетски преподавател Страхил Делийски.

В минутите за култура Веселина Пеева ни води на премиерата на операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини, изиграна от Опера Пловдив.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува Дани Каназирева. С нея ни среща Елена Крушкова.

Слушайте ни, започваме след новините в 6 и сме до 9:30.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ден след ден" по стъпките на делника

В последния ден на септември ето темите и събеседниците в следобедната програма „Ден след ден“: Започваме с болезнената тема за транспорта на жителите на селата Труд и Войводиново, които в събота протестираха с искане отново да има градски автобуси от и до Пловдив. Възможното решение по темата коментира кметът на община „Марица“ Димитър Иванов..

публикувано на 30.09.24 в 14:45

"Вход свободен" - късен старт на делника

Понеделник е динамика, понякога стрес и напрежение, но ние го обличаме в думи и емоции като Ново начало или Шанс за случване! Така и днес, с късен старт и щастливи мисли подхождаме към това, което предстои!  Изминалата седмица беше посветена на глухите хора. Традиционно, международния ден на глухите се отбелязва в последната неделя на месец септември. За..

публикувано на 30.09.24 в 09:30

Изпращаме септември "Точно днес"

На 30 септември посрещаме новата седмица с актуални теми и коментари на важните събития. В утрото на понеделника ще говорим за транспорт, здравеопазване, политика и младите хора.  Жителите на пловдивските села Труд и Войводиново протестират, обединявайки усилията си за по-добър транспорт. Войводиново се бори за възстановяване на автобусна линия №15,..

обновено на 29.09.24 в 16:51

Различен следобед с Клуб "Неделя"

В последното септемврийско издание на Клуба първият ефирен час запазваме за едно пътешествие до страната Плодострания :))) Наш гид ще бъде и звестната куклена актриса Мария Лазарова-Меце, която заедно със своята внучка Лазарина ни гостуват за да представят дебютната си детска книжка „Червейчетата от страната Плодострания и господин Магданоз“...

публикувано на 29.09.24 в 15:05

Есенно и хармонично с „Шейкър“

Динамично ще е днес. На хоризонта е астробюлетинът за октомври, със Стефи Недевска. Говорим за награди с хайку поета Владислав Христов. Този път, поредната награда за него, идва от конкурса „Морето“, в Ахтопол.  Художничката и писател Марина Иванова ни споделя за благотворително събитие за бездомните животни, което организира на 4-и..

обновено на 28.09.24 в 17:11