Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Вход свободен“ – хайку и хармония

С хайку поета Владислав Христов говорим за поредните му успехи у нас и в Европа. Коментираме и петото издание на международния конкурс за хайку, "Мая Любенова". От 1-ви януари до 28-ми февруари, включително, може да заявите участие в конкурса. Подробностите след 14 часа.

Говорим и за методи за хармонизация на организма. Гостува ни Люси Винчева, която активно се занимава с йога. Началото на годината е. Първите ѝ 10 дни са особено важни, енергийно.

Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев.

Започваме, след новините в 13 часа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Посрещаме с усмивка май днес във "Вход свободен"

На стартовата права на месец май, Ви каним да останете в компанията ни във времето до 15:00! Погрижили сме се музиката да е на ниво, настроението също! Отправяме поглед и към събитията, които отново през този месец май ще добавят щипка разкош  не на последно място разбира се полезна информация. В тази връзка заедно с Мариела Станулова от Академия за..

публикувано на 01.05.24 в 09:30

За героичните събития и цената на труда „Точно днес“

Отбелязването на 148 години от Априлското въстание ни дава повод да се замислим – какво ни завещаха героичните предци и къде сме ние днес? Търсим отговорите в утрото на 1 май, когато ще се пренесем в Панагюрище, с множеството тържествени прояви за отбелязване на годишнината. За тях ще ни разкаже с доцент доктор Атанас Шопов , директор на..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Политика, екология, измами "Ден след ден"

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти с национално и регионално значение, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства от българския бюджет и от ЕС. Това е едната гледна точка към..

публикувано на 30.04.24 в 14:53

Активно и празнично във „Вход свободен“

На Велики вторник, очаквайте рубриките ни „На кино“ и „Предразсъдъци и следразсъдъци“. С Тихомира Иванова говорим за една великденска работилничка, на 4-и май в село Храбрино, както и за кампанията „Аз съм куче“, която стартира от първи май.  Румяна Киризиева, от БГ „Бъди активен“, ни разказва за резултатите от първата международна конференция..

публикувано на 30.04.24 в 09:30

Изпращаме април "Точно днес" на 30

Споделяме утрото на последния априлски ден и до 9.30 говорим за история, изборни нагласи, европейски и национални политики.  Лидия Йорданова,  управител на агенция "Екзакта ще ни представи последните социологически нагласи и резултати от проучване. Ще коментираме и политическата ситуация и продължаващата престрелка между основните политически играчи...

обновено на 29.04.24 в 17:00