Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 9 януари

Правителството определя борбата с демографската криза като свой приоритет и посочва финансовите стимули, които поддържа, както и улесненията за младите семейства. Николай Василев, бивш министър, който често критикува правителството за разходите, които прави, прави предложението да се дават по 20 000 лева на семейство при раждането на дете. За това доколко са ефективни тези стимули ще говорим с доц. Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН.

За справяне с демографската криза помага и подобряване на здравеопазването. Икономическият анализатор Красен Станчев смята, че политиците и правилата, които те създават, трябва да насърчават сътрудничеството между всички болници, но и честната конкуренция между тях.

Община Пловдив ще въведе от 1 февруари правителственото решение за безплатно пътуване в градския транспорт на всички деца до 14 годишна възраст. За въвеждането на това облекчение и за подобряването на транспортната услуга в Повдив Антония Попова разговаря с Георги Стоилов, който ръководи общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

обновено на 10.05.24 в 16:48

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50