Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клуб "Неделя"- за докуметалното кино и театъра

| обновено на 14.01.24 в 10:34

Днес в предаването  посрещаме  основателя на театър "Хенд"- актьорът Ивомир Игнатов - Кени. С играещия режисьор ще хвърлим поглед върху изгряващата постановка на театъра "Ромео и Жулиета", ще говорим за нейния автор Шекспир, защо не е написал той пиесата и някои сериозни "извън-шекспирови" въпроси като... като... ама той, май че, е писал за всичко,   претендентът  му фалшив! Като че ли, само за изкуствения интелект  не е имало как да се сети! Разговорът с Кени ще протече в удобния за госта ни  стил на фриволен сарказъм и неподправена ирония. Гарантираме, че никой жив естествен интелект няма да пострада!
Във втората част на предаването сме поканили режисьорът документалист Петя Ангелова. С нея ще направим пътешествие из филмите, които е заснела, колоритните  личности, с които ни среща и незабравимите моменти, които е съхранила в творчеството си.
Започваме веднага след новините в 16 часа! 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

“Точно днес“ на Разпети петък за пречистващото страдание

Разпети петък е най-тъжният ден за православните християни, ден на скръб и на смирение. Ден, който ни навежда на мисълта за тленността на тялото и силата на духа. Ден за пречистващо страдание, което ни учи, че след мъката идва светлината. И точно затова обръщаме поглед към каноничните и етнографски символи, свързани с Разпети петък. За..

публикувано на 02.05.24 в 16:47

"Ден след ден" на Велики четвъртък

Първоначалното правителствено разрешение частен инвеститор да построи детска болница бе спряно след негативната реакция на почти всички основни политически играчи. Най-активно се противопоставиха от Обществения съвет за създаване на национална детска болница. Ще разговаряме с Надежда Цекулова, журналист и граждански активист, за трудното намиране на..

публикувано на 02.05.24 в 14:35

Поетично и мистично във „Вход свободен“

„Когато ви се струва, че целият свят е срещу вас, спомнете си, че самолетът излита срещу вятъра!”  Днес и във времето до 15 часа, говорим за представянето на дебютния поетичен сборник "Април", на младия асеновградски творец и актьор от театър „Арте”, при НЧ „Родолюбие”, Димитър Стоянов. Ще говорим за това, какво е молитвата, от гледна..

публикувано на 02.05.24 в 09:30

Точно днес на Велики четвъртък

Точно днес се боядисват яйцата според православната традиция за Възкресение Христово. Може и в събота, но на Велики четвъртък в Пловдив ще има специална работилница пред община Пловдив. За участието на децата и пловдивчани в нея, ще разкаже Димитър Къркеланов, преподавател в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.  Избрано от акцентите..

публикувано на 01.05.24 в 17:00

Слушайте реванша "Ботев" - ЦСКА пряко по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА се изправят един срещу друг в реванша от полуфиналите на Купата на България. „Канарчетата“ спечелиха първия мач в София с 1:0, а сега посрещат своя съперник на „Колежа“ от 18:45 часа. В последния кръг "Ботев" записа домакинска загуба от "Славия" с 0:1, но преди това играчите на Душан Керкез бяха в серия от четири победи и две..

обновено на 01.05.24 в 15:12