Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петъчни истории "Точно днес" на 19 януари

В последния ден на деловата седмица говорим за профилактичните прегледи и пакета, който  тази година можем да ползваме по НЗОК при личните лекари. Питаме общопрактикуващият лекари д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС в Пловдив. По темата ще чуем и мнението на пловдивчани. 

Продължаваме и темата за грипа и ОРЗ преди  заседанието на Областния оперативен щаб във връзка с достигнатите епидемични стойности заболеваемост в областта.

Кръводаряването е взаимна помощ – днес аз се нуждая от дарена кръв, утре моят дарител може да има нужда от нея.
Безвъзмездността и доброволността са основни принципи и етична норма на кръводаряването в целия свят. След призива на най-голямата болница у нас да се дари кръв и националната акция на Българския червен кръст и на Националния център по трансфузионна хематология „Дарете кръв, за да бъдем заедно!" -  коментираме проблема с директора на Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив д-р Янко Янков.

За туризъм ще говорим във времето до 8 часа и преди дискусията в Пловдив, свързана с предизвикателствата и възможностите за развитие на Тракийски туристически район като атрактивна и предпочитана целогодишна дестинация - изпълнителният директор Радост Иванова ще е наш събеседник.

Даниела Добрева ще ни разкаже за  Елизабет Вартанян - почетен гражданин  на Пловдив, уважаваната преподавателка, общественик и политически деец, която загубихме преди две години. На 21 януари ще бъде открита паметната плоча в знак на признателност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 9 май в предаването "Точно днес" да поговорим за...

За здравето и мерките срещу разпространението на коклюш, за предстоящите предизвикателства пред участниците в изборите, за деня нанЕвропа, за мечтите на младите, които ще гласуват за първи път, за поезията... Слушайте ни от 6.00 до до 9.30, за да чуете - д-р Таня Учорджиева, началник на отдел "Противоепидемичен контрол" към РЗИ-Пловдив с последна..

публикувано на 08.05.24 в 16:24

„Ден след ден“ на 8-ми май

В средата на седмицата, преди Деня на Европа и два дни преди старта на кампанията за избори 2 в 1 в предаването „Ден след ден“ ще добавим заглавия от днес.   В едно изречение те звучат така – кампании,  избори и нови тапи в Пловдив, защото за цял месец от днес се затваря за движение бул. "Хаджи Димитър".  8-ми май е Международният ден на..

публикувано на 08.05.24 в 14:40

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

В осмия ден на месец май Ви срещаме с усмивка, добри мисли и ведро настроение. В това начинание ще ни помагат и малките сладури от ДГ "Чучулига"- Пловдив. Всички те, заедно с Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив, и Българско дружество за защита на птиците канят пловдивчани в Регионалния природонаучен музей - Пловдив на изложба,..

публикувано на 08.05.24 в 09:30

Светлата сряда - "Точно днес" на 8 май

В седмицата на светлината и след големия празник идва още от ежедневието на месеца. През май ще слушаме отново обещанията и полемиката между партийните водачи, ще упражняваме устойчивост към темите, които ще бъдат заложени в конспектите на партии и коалиции за вота 2 в 1 на 9 юни.  Говорим с водачите на листи в Пловдив област и Смолян. Кръстю Врачев..

публикувано на 07.05.24 в 16:10

Пътища и листи по светло в "Ден след ден"

Много път до близки и далечни разстояния изминахме по празниците. Тези, които предпочитат да пътуват с влак обаче ще плащат вече повече за билети. Колко ще струват след 20 процентното увеличение билетите за влак до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? Отговoр търсим от Ангел Дасколов от пловдивското поделение "Пътнически..

публикувано на 07.05.24 в 15:02