Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ с важните теми през пловивската призма

| обновено на 25.01.24 в 16:52

С по-голям бюджет ще разполага на пръв поглед Пловдив тази година, но всъщност допълнителните 28 милиона лева идват от увеличените средства от държавата за делегираните дейности. Какво ще получат районните кметства? Средствата за по-малките ще в размер на един милион за всяко от тях, а по-големите райони - „Централен“ и „Южен“ ще разполагат с по 1 милион и половина. За какво ще стигнат парите? Отговорите ще търсим от Тони Стойчева, кмет на район „Западен“ и Георги Стаменов, кмет на район „Централен“.

За обявената грипна епидемия в област Пазарджик ще говорим с доктор Иванка Василева от дирекция „Надзор на заразните заболявания“ в РЗИ-Пазарджик, която ще представи противоепидемичните мерки и последните данни за заболеваемост.

Ще отправим поглед и към поредния казус в обещсвеното пространство, а именно – новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, които ще положат клетва, независимо от обществения и политически натиск срещу тях. До какво може да доведе това? По темата ще говорим с доцент доктор Христо Паунов, преподавател по конституционно право в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Ще ви заведем и в пловдивската галерия „Мария Луиза“, където точно днес се открива юбилейната изложба на Ваня Бурова и приятели. С художничката ще ни срещне Веселина Пеева.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката тази седмица ни гостува професор доктор Веселин Койчев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Температурни и други амплитуди "Точно днес"

Изморителният с високите си температури юни приключва, допълвайки статистиката на пореден по- горещ от предишни години. Прекрачвайки в следващия месец, с любопитство към времето и ваканциите, ще разговаряме със синоптика Анастасия Кирилова и с изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Точно днес курортът открива лятната си програма. Сред..

публикувано на 27.06.24 в 17:40

Захари Карабашлиев в "Добро утро, ден!"

Захари Карабашлиев е гостът ни тази седмица в "Добро утро, ден!". Писател, драматург, главен редактор на издателство, с издадени 4 романа, повест, няколко сборника с разкази. Карабашлиев е написал сценарии за театрални постановки, които се играят у нас и в чужбина. Той продължава работа по пиеси, които ще поставят в няколко театри, в София...

обновено на 27.06.24 в 16:21

Здравословно с „Вход свободен“

С д-р Радостина Симеонова говорим за събитието „При метаболитен синдром. Хомеопатия, постурология, остеопатия“. Тази неделя, от 11 часа, в „Пълдин АРТ клуб. Вход свободен. В рубриката „Брейнсторминг“, влогърът Лидия Петкова, ни споделя за призванието и новите отношения. Следразсъдъчният коментар на Жоро Пеев, традиционно, е част от..

публикувано на 27.06.24 в 09:30

Лятно дежавю в "Точно днес"

В летните жеги и разгара на отпускарския сезон на дневен ред отново са възможността за сформиране на стабилно правителство и  членството на страната ни в еврозоната. Изнизва се поредната седмица белязана от политическите неизвестни. Три дни продължиха консултациите при президента Румен Радев преди връчването на първия мандат за съставяне на..

публикувано на 26.06.24 в 16:44

Чуден следобед с "Вход свободен"

Днес предаването ще бъде уверяваме Ви шарено, усмихнато, споделено :)))))) Като начало ще Ви разходим до "Африка - непозната, необятна, вдъхновяваща". Това е и първото от поредицата събития  "Великолепието на света". Детската научна работилница се организира от  Фабрика за знания и ще се проведе утре на 27 юни на територията на емблематичо място в..

публикувано на 26.06.24 в 09:30