Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 29 януари

По-кратка работна седмица на пръв поглед е мечта на заетите, стига това да не означава и по-малка заплата. В Германия от началото на февруари ще започне шестмесечен експеримент, при който стотици служители ще работят 4 дни седмично, но при досегашната си заплата. Търсим оценката на сидикатите и бизнеса към този подход-ще чуем Александър Загоров, конфедеративен секретар на „Подкрепа“, както и Томчо Томов от БСК, експерт по управление на човешки ресурси.

Една от регулациите, за които от фермерските организации настояват, е премахването на едногодишните арендни договори. Аргументът им е, че при по-дългосрочното владеене на земята стават възможни планирането и по-значимите инвестиции. Наш събеседник по темата ще е фермерът Йосиф Делгянски.

Как предстоящата смяна на властта в Република Северна Македония ще се отрази на отношенията с България и пътя на югозапададната ни съседка към ЕС? За прогноза търсим журналиста с експертиза в балканската политика Николай Кръстев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас с усмивка и добро настроение и очакваме в замяна същото от Вас! :)))  Началото поставяме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надежда, а напротив посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов..

публикувано на 21.05.24 в 09:24

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51

"Ден след ден" на 20 май

Създаването на едно работно място, освен ползи за конкретния служител и работодател, носи допълнителни ползи за местната икономика. В някои райони на страната ефектът е по-висок, в други по-нисък, отчитат в своето изследване  Пламен Ненов и Рада Павлова от Съвета за икономически анализи. Ще чуем от Пламен Ненов как този мултиплициращ ефект се..

публикувано на 20.05.24 в 14:55

"Вход свободен" - за отношенията в двойката и семейството

С приближаване края на учебната година  за  учиниците от начален  курс, родителите за  преден  път се изправят пред предизвикателството -  лятна  ваканция! Предизвикателство, да, защото дългоочакваната дълга ваканция за  децата, в  по -  честите случаи  е един  период,  в който родителите изпитват трудност в  поодсигуряването на свободното  време. Това..

публикувано на 20.05.24 в 09:30