Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Динамо (М) обърна "Ботев" с 3:2, Георги Николов с 2 гола

Георги Николов с пъри 2 жола за "Ботев"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) изигра силен мач срещу елитния Динамо (Москва), но допусна загуба с 2:3. „Жълто-черните“ допуснаха поражение в последните секунди на второто полувреме.

Срещата започна повече от добре за футболистите на Душан Керкез, които излязоха напред в резултата след по-малко от 2 минути игра. Кристиян Нвачукву проби отляво и намери с пас по земя Георги Николов, който стреля от близка дистанция и отбеляза своето първо попадение с екипа на Ботев.

В 10-тата минута на мача капитанът Ивелин Попов стреля с плътен и премерен удар към вратата на Антон Шунин, който улови безпроблемно.

В 19-тата минута след центриране от ъглов удар, топката бе отклонена към Георги Николов, който с едно докосване я прати в мрежата на Динамо (Москва) за 2:0.

В 23-тата минута Динамо се върна в мача след гол на Фьодор Смолов. В самия край на първата част неразбирателство в наказателното поле на Ботев доведе до 11-метров наказателен удар за Динамо. Зад топката застана Хорхе Караскал, който не сбърка, за да изравни резултата в мача.

Вторите 45 минути преминаха в по-бавно темпо. „Канарчетата“ търсеха 3-ти гол във вратата на Динамо, но така и не се стигна до чисто положение. В последната минута на срещата Динамо (Москва) стигна и до пълен обрат. В автор на победния гол за „московчани“ се превърна Александър Чупайов.

Контролната среща беляза и последния двубой на Ботев на турска земя. В неделя с полет от Анталия, „жълто-черните“ се прибират в Пловдив, където ще продължи и остатъка от зимната подготовка.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Игонен, Ето’о, Балоянис, Укаки, Чернев, Сирики, Попов (K), Карабельов, Акере, Нвачукву, Николов

РЕЗЕРВИ: Кайзер, Смъркалев, Папазов, Видев, Татаров, Перера, Балтанов, Колев, Мертенс, Видолов, Минков, Уме, Павлов, Батиги, Секулич, Фаустас, Найденов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25