Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобиха нарушител в Пловдив, изхвърлил строителни отпадъци

Нарушител, който се опита да изхвърли събрани в цял бус строителни отпадъци край контейнерите на ул. „Еледжик” 11 (под Карловския надлез),  беше заловен от организатора на „Чистота” за район „Северен”. 

Минути след подадения сигнал на място пристигна дежурен екип на Пловдивския общински инспекторат и на нарушителя беше състав акт.

„Безкомпромисни сме към нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. Дори през почивните дни дежурни екипи извършват обходи в града. През януари направихме множество проверки, включително по сигнали на граждани, заедно с Инспектората, Общинска охрана и Общинска полиция.  На всички установени нарушители са съставени актове”, каза директорът на „Чистота” инж. Десислава Георгиева.

Тя е категорична, че съвместните проверки на общинските институции срещу замърсяването на Пловдив ще продължат и всеки заловен нарушител ще бъде глобен.


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заради проекти преразпределят над 2 млн. лв от бюджета

Изменение на бюджета на Община Пловдив и изменение на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от дейностите ще гласува на предстоящата сесия Пловдивския общински съвет. Съветниците трябва да одобрят преразпределение на финансовата рамка на града за малко над 2 милиона 45 000 лева. Това се налага заради..

публикувано на 13.05.24 в 14:51

Март 2024 е бил с 22% по- щедър за хотелиерите в Пловдивско

56 000 туристи са гостували в местата за натаняване в Пловдивска област през месец март.  Данните на Териториалното статистическо бюро - Юг покзазват ръст с 13.5% в сравнение със същия месец на миналата година. Близо 84% от всички пренощували са български граждани. Най- посащавани са били хотелите с 3 или 4 и 5 звезди. Приходите от..

публикувано на 13.05.24 в 13:51
Снимката е илюстративна

Катастрофа затруднява движението по Карловско шосе към Труд, има пострадали

Поредна тежка катастрофа, станала към 12.30, затруднява движението по Карловско шосе, в посока село Труд. Инцидентът е възникнал в района край фирма "Бултекс", където са се ударили два автомобила, заради неспазена дистанция.  В болница за прегледи са откарани двама пострадали, изчакват се резултатите.   Създадена организация за изместване на..

публикувано на 13.05.24 в 13:40

Съкращават ранните и късните курсове на шест автобусни линии

Ново съкращение на сутрешни и вечерни курсове на автобусите от масовия градски траспорт се готви с частична промяна на маршрутните разписания в Пловдив, която ще се гледа от Общинския съвет на 16-ти май. Предложението на кмета Костадин Димитров касае линиите с номера 1, 6, 11, 12, 20 и 25. В мотивите на предложението е записано, че с него ще..

публикувано на 13.05.24 в 13:04

Двама загинали и двама тежко ранени на бул. "Руски"

Двама души загинаха в тежък пътен инцидент в Пловдив тази нощ, други двама са в тежко състояние в болница. Около 3.30 ч. на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. 6-ти септември“, джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл в разделителната ивица между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара.  От удара..

обновено на 13.05.24 в 12:59