Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ – за политическите драми и последствията от тях

| обновено на 21.02.24 в 16:58
Снимка: Иво Чолаков

Отново в оборот са въпросите, свързани с управлението на страната. Ще има ли извънреден парламентарен вот и избори „2 в 1“? И какви ще са последствията, ако се стигне до такъв край на управляващата сглобка? Отговорите търсим в четвъртото утро на седмицата. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Какво наложи предложеният от коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ меморандум за управление след ротацията и защо ГЕРБ и ДПС реагираха бурно на предложенията в него? По темата ще чуем професор Светослав Малинов, политолог и университетски преподавател.

За ротацията и за разпределението на министерските кресла и ръководните места в регулаторните органи ще говорим с доцент Стойчо Стойчев.

Какви ще са икономически последици за страната, ако се стигне до нов предсрочен парламентарен вот? Икономистът Румен Гълъбинов с анализ по темата.

И още теми в утрото на 22 февруари:

Каква финансова подкрепа осигурява Община Пловдив за двойките с репродуктивни проблеми през тази година, които са близо 20 000 в града? Репортаж на Елена Крушкова.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив ще ви заведем на мюзикъла „Моята прекрасна лейди“ на Държавна Опера-Пловдив. Повече за нея ще чуем от интервюто на Веселина Пеева с диригента Владимир Бошнаков.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за (не)известните на деня

"Точно днес" - вървим по стъпките на темите от деня, добавяме и коментар по политическите събития. Броенето към изборите 2 в 1 започна само преди седмица, а вече рокадите в служебния кабинет станаха ежедневие. Доколко съставът на кабинета, който трябва да организира честни и прозрачни избори, е действително служебен или това е поредното..

публикувано на 16.04.24 в 16:51

Между напрежението и очакванията в "Ден след ден"

Между напрежението, което създават нерешимите проблеми и очакванията за неясното в времето, но по-добро от днес утре са темите в следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден".  За градския транспорт в Пловдив и очакваното в близко бъдеще въвеждане на модерни, екологични и практични автобуси говори в репортажа си от представянето на нов електробус..

публикувано на 16.04.24 в 14:54

Истории и музика във „Вход свободен“

Отделяме време за срещи и песни, които ни свързват с корена. Датата е 19 април, в Капана. Габриела Павлова ще ни разкаже повече, след 14 часа. Коментираме приказни истории. Още информация в рубриката „Езо Тера“. Очаквайте рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и минутите ни за кино. Започваме, след новините в 13..

публикувано на 16.04.24 в 09:30

Идва ли по-добро „Точно днес“?

Надеждата умира последна. Тази максима важи с пълна сила за политиците, които смело предизвикаха избори 2 в 1. Кой ще спечели и кой ще изгуби? И кой ще плати „цената“ на сглобката? Отговорите търсим във второто утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Лидерите и знакови лица на „Продължаваме промяната“ Асен Василев,..

обновено на 15.04.24 в 16:59

Политика и (без)духовност "Ден след ден"

В политическото пространство у нас няма "мръсни" и "чисти" политици. В България властта е свързана с много пари кеш и политическите сили са причастни. За а-моралните заявки за ново управление говори политологът Боян Стефанов , член на Младежкия консервативен клуб. Напрежението между Иран и Израел продължава да ескалира. Какво може да се..

публикувано на 15.04.24 в 15:02