Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На преден план "Точно днес"

Сутрешният поглед към деня минава през разговори за здравето на децата, политическата какафония преди ротацията, трафикът по време на ремонти, не/възможните прогнози по време на война и класическите произведения на български художници, които излизат от тишината на хранилищата.

Чуйте в предаването: 

- д-р Полина Стойнова от Спортния диспансер в Пловдив, която ще каже колко по- тежки от нормалното са пловдивските ученици и как общинска програма може да помогне срещу наднорменото тегло и гръбначните изкривявания

- кмета на с. Рогош Алекси Георгиев за жалбите, които получава и идеите как да се  преодолее тежкия трафик докато трае ремонта на Рогошко шосе

- социолога Юлий Павлов с коментар на дебата за ротацията, която разхлабва болтовете на сглобката

- уредникът на ОИ "Старинен Пловдив" Ангелина Янакиева и изкуствоведа проф. Галина Лардева, които извадиха от хранилищата  платната на класиците, за да ги видим в къщите на резервата

Войната в Украйна и прогнозата на политолога Петър Чолаков е фокус на рубриката "Евранет", а в "Добро утро, ден!" слушаме художника Румен Нечев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За героичните събития и цената на труда „Точно днес“

Отбелязването на 148 години от Априлското въстание ни дава повод да се замислим – какво ни завещаха героичните предци и къде сме ние днес? Търсим отговорите в утрото на 1 май, когато ще се пренесем в Панагюрище, с множеството тържествени прояви за отбелязване на годишнината. За тях ще ни разкаже с доцент доктор Атанас Шопов , директор на..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Политика, екология, измами "Ден след ден"

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти с национално и регионално значение, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства от българския бюджет и от ЕС. Това е едната гледна точка към..

публикувано на 30.04.24 в 14:53

Активно и празнично във „Вход свободен“

На Велики вторник, очаквайте рубриките ни „На кино“ и „Предразсъдъци и следразсъдъци“. С Тихомира Иванова говорим за една великденска работилничка, на 4-и май в село Храбрино, както и за кампанията „Аз съм куче“, която стартира от първи май.  Румяна Киризиева, от БГ „Бъди активен“, ни разказва за резултатите от първата международна конференция..

публикувано на 30.04.24 в 09:30

Изпращаме април "Точно днес" на 30

Споделяме утрото на последния априлски ден и до 9.30 говорим за история, изборни нагласи, европейски и национални политики.  Лидия Йорданова,  управител на агенция "Екзакта ще ни представи последните социологически нагласи и резултати от проучване. Ще коментираме и политическата ситуация и продължаващата престрелка между основните политически играчи...

обновено на 29.04.24 в 17:00

"Ден след ден" на прага на "нещо ново, нещо старо"

Приблизително 6 седмици преди вота 2 в 1 в България има ли интерес към изборите за европейски парламент или поредният предсрочен вот за народни представители ще го „затъмни“ и измести? Защо са важни европейските избори за българите? Темата ще коментираме с Юлиана Николова , директор на портал „Европа“. Защо инфлацията у нас е по-висока от..

публикувано на 29.04.24 в 14:45