Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - ден в добавка

29 февруари - ден, който получаваме от високосната 2024 година. Да го използваме рационално и да завършим важното за месеца. В Пловдив сергиите с мартенички са заредени, остава да добавим и настроението, с което ще зарадваме близки, колеги и приятели.

Даниела Субашева ще има репортаж от "Радостни обреди" в Пловдив, колко пловдивчани избраха датата за свой празник и подпис в гражданското.

"Точно днес" говорим с Елена Дариева, социолог от агенция "Насока", за новите изпитания пред сглобката, за ултиматумите на Бойко Борисов и за защитните тези на партньорите му от ПП-ДБ. И в аванс за министрите, които ще смени ротацията през март.

И още за събитията в Пловдив и Смолян:

 - Бюрото на Европейския парламент в България днес е в Пловдив със среща за младите хора, които ще гласуват за първи път, с обучение за проверка на факти: "Провери и гласувай!" - разговаряме с Калина Върбанова, пресаташе на бюрото.

 - Разказваме и  за откриването на планетариума в Смолян, с новия директор Цветелина Генчева за новостите и изненадите, които готвят на посетителите, като специална програма е посветена и на децата. 4,4 млн. лева са вложени в новото оборудване и зали на най-големия в България център с планетариум и астрономическа обсерватория.

Яница Марова ни среща с галериста Павлина Маринова, заедно представят изложбата с последните картини на пловдивския художник Румен Жеков. Посмъртно в галерия "Люнион" от днес ще са изложени живописните творби на известния творец. 

Художникът Румен Нечев е гостът ни в "Добро утро, ден!"- тук за неговото любимо място в Пловдив.

Слушайте ни, от 06:00 до 09:30 часа, в последния ден на февруари!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51

"Ден след ден" на 20 май

Създаването на едно работно място, освен ползи за конкретния служител и работодател, носи допълнителни ползи за местната икономика. В някои райони на страната ефектът е по-висок, в други по-нисък, отчитат в своето изследване  Пламен Ненов и Рада Павлова от Съвета за икономически анализи. Ще чуем от Пламен Ненов как този мултиплициращ ефект се..

публикувано на 20.05.24 в 14:55

"Вход свободен" - за отношенията в двойката и семейството

С приближаване края на учебната година  за  учиниците от начален  курс, родителите за  преден  път се изправят пред предизвикателството -  лятна  ваканция! Предизвикателство, да, защото дългоочакваната дълга ваканция за  децата, в  по -  честите случаи  е един  период,  в който родителите изпитват трудност в  поодсигуряването на свободното  време. Това..

публикувано на 20.05.24 в 09:30

С актуалните теми на седмицата „Точно днес“

В предизборно време финансовите искания за по-високи заплати изглежда се изпълняват най-лесно. Малко над 80 милиона лева ще получат до дни държавните висши училища за увеличение на заплатите. Защо обаче висшите учебни заведения остават в стачна готовност? Отговорите търсим от Илиян Добрев , председател на организацията на Синдикат „Висше..

обновено на 19.05.24 в 18:07

Клуб "Неделя" за Щастието от първо лице

Дъждът днес не може да помрачи настроението ни и затова избираме дестинация "Щастие" в неделния следобед. В тази посока наш любезен домакин ще бъде г-жа  Йорданка Рабаджийска, с която заедно ще Ви поканим на първия по рода си фестивал "Психология на щастието", който ще се проведе на 2-юни в града на тепетата. Има ли рецепта за щастие, кои са..

публикувано на 19.05.24 в 14:00