Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец спечели гостуването си на Ботев (Пловдив) с 2:0

Отборът на Лудогорец записа шеста поредна победа във футболната Първа лига, след като шампионите спечелиха гостуването си на Ботев (Пловдив) с 2:0 в среща от 24-ия кръг на шампионата. "Орлите" решиха мача с две попадения до 27-ата минута, като точни бяха Квадво Дуа и Якуб Пьотровски.

С успеха играчите на Георги Дерменджиев се откъснаха еднолично на върха в класирането с 54 точки. Те имат 3 повече от Черно море и ЦСКА София, които делят втората позиция и са с мач повече в сравнение с Лудогорец. Ботев остава девети с 33 точки. 

Двубоят на стадион "Христо Ботев" започна с минута мълчание в памет на легендарния футболист на Ботев Георги Попов, който си отиде от този свят в събота на 79-годишна възраст. 

Наставникът на "жълто-черните" Душан Керкез трябваше да направи принудителна промяна в титулярния си състав, след като централният защитник Антоан Конте се контузи на загрявката преди мача и бе заменен от Йонас Там. 

Лудогорец излезе напред в резултата в 13-ата минута. Дълъг пас намери Сон който преодоля Джеймс Етоо и центрира към Квадво Дуа, а той с глава матира Игонен. 

Минути след това Рик Джонатан премина през Йонас Там, но Игонен излезе и скъси разстоянието до нападателя, след което блокира удара му.

Малко след това Тодор Неделев получи контузия и напусна терена, заменен от Педро Нареси. Преди това Неделев с жест показа на фенове, които скандираха срещу него, да запазят тишина.

Якуб Пьотровски увеличи аванса на Лудогорец с майсторски изстрел с глава след центриране на Аслак фон Витри в 26-ата минута. 

В 33-ата минута Емануел Уме центрира към Самюел Акере, но той не успя да отиграе добре. Седем минути след това Балоянис центрира от корнер, топката стигна до Антонио Перера, но той не очакваше и не можа да завърши. 

В добавеното време на първата част Ивелин Попов стреля от границата на наказателното поле, но право в обсега на Серджио Падт. 

Душан Керкез направи две промени след почивката Георги Николов и Ехидже Укаки се появиха на местата на Мартин Секулич и Янис Карабельов. 

В 58-ата минута Текпетей стреля от далеч, но в аут.

Първото интересна ситуация след почивката бе пред вратата на Игонен, когато Педро Нареси изведе отляво Сон, който имаше възможност да стреля, но вместо това подаде на Квадво Дуа. Пасът му обаче бе пресечен от Акере.

В 73-ата минута Балоянис влезе доста агресивно в краката на Текпетей и получи жълт картон, който го извади от следващия двубой на Ботев Пловдив. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Картинг надпревара на писта “Лаута" в памет на Аертон Сена

 Благотворително състезание по картинг, бе организирано в памет на легендата във Формула 1 Аертон Сена. Надпреварата се проведе на писта “Лаута" в Пловдив. 15-годишният Николов, който е лидер в генералното класиране на летния SWS шампионат на България при мъжете, се включи в благотворителната кампания за четвърта поредна година. Всички набрани средства..

публикувано на 02.05.24 в 18:38

Ботев Пд отнесе глоба от над 11 хиляди след мача с ЦСКА за Купата

11 800 лв е глобата за Ботев след уникалния мач, който направиха жълто- черните срещу отбора на ЦСКА. Ето и докладът на ДК към БФС: За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2023/2024/ – ДК наказва ПФК „Ботев“ гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 300 лева. За използване на факли и димки..

публикувано на 02.05.24 в 18:26
Елена Стойчева и Константин Бандеров

"Аз и моята мъженственост" в Пловдив през май

Познаваме ли себе си отвъд стереотипите? Как си взаимодействат мъжът и жената в мен? Кои са нашите мъжки и женски роли? Какво е да се превъплътиш и да встъпиш в обувките на забравените си лица? За отговорите на тези и други въпроси със сигурност ще Ви съдействат сугестопедагога Елена Стойчева и психодраматиста Константин Бандеров. Те двамата заедно Ви..

публикувано на 02.05.24 в 17:13

Фестивалът Академия за родители с второ издание през май

Тази пролет и на територията на Plovdiv Stage Park, за втора поредна година ще се проведе фестивалът "Академия за родители". Датата е 18-ти май /събота/, с начален час 10:00. По думите на организатора Мариела Станулова, този ден ще се превърне в един наситен и ползотворен семеен празник, в който заедно със специалисти, организации и творчески школи..

публикувано на 02.05.24 в 15:16

"Ботев" е на финал за Купата на България

"Ботев" (Пловдив) е на финал в турнира за Купата на България. В реванша "канарчетата" победиха с 2:0 ЦСКА и с общ резултат 3:0 са първите финалисти. Ивелин Попов откри резултата още в четвъртата минута. Капитанът на домакините беше изведен с пас зад гърба на отбраната от Мартин Секулич. Опитният офанзивен футболист напредна край Браян Кордоба и шутира..

публикувано на 01.05.24 в 19:49