Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 18 март с ново начало

| обновено на 17.03.24 в 16:55
Снимка: БГНЕС

Понеделник сутрин с анализи и коментари на актуалните теми събития.

Ротация, правителство или избори? Ключов въпрос, а какъв ще е отговорът се очаква да стане ясно днес, когато президентът ще връчи първия мандат на ГЕРБ СДС.  Възможните варианти ще анализира политологът Христо Панчугов

Русия гласува на избори, в които Путин бе предизвестен победител. Какво обаче може да стане след изборите в Русия? Темата коментираме с Илиян Василев, експерт и бивш посланик на България в Русия.

Как да се нарича обновената Градска градина на Пловдив? Дебатът започна в социалните мрежи, а предложението  да носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов дойде от видни историци и общественици в града и набира все повече поддръжници в социалните мрежи. Нещо повече кметът на район "Централен" Георги Стаменов ще го предложи за одобрение на ОбС. От него ще научим подробностите и за извършеното обновление на градината.

В минутите за култура  Живка Танчева ни среща с младата художничка Цветелина Велкова, която днес в Културния център на Радио Пловдив ще открие изложбата “Цвят и Сянка”.

А в „Добро утро, ден!“ започва гостуването на бившия директор на РД“Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Мангараков.

От днес започват Великденските пости, един от най-важните периоди в православната религия, който предхожда големия християнски празник Великден.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цветен следобед с Клуб "Неделя"

На Цветница споделяме следобедните часове с Вас и подаряваме всяка песен от ефира на всички празнуващи днес! Бъдете здрави и благословени!  Началото на предаването поставяме с д-р Невена Микова - ветеринарен лекар и хомеопат. Навръх именния си ден тя ще ни гостува, за да представим книгата й "Хомеопатия за четириноги любимци" - първото по рода си..

публикувано на 28.04.24 в 14:58

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 28.04.24 в 11:22

Цветна неделя с „Шейкър“

Заедно сме на Цветница. Честит празник! Символ на възраждането на природата и душата, на прехода от зима към лято. В християнството душата е "носителят" на действията на човека, на неговите мисли, надежди и емоции. Днес говорим с Венцислава Великова, писател и творец, за първия фестивал на нематериалното културно..

публикувано на 27.04.24 в 16:05

Хляб и култура „Ден след ден“

Пазарът, производителят или регионът определят цените на продуктите у нас преди Великден? Що е то бутиков козунак с цена от 200 лв. за килограм? Подвеждащи ли са обещанията за изключително качество на невероятни цени? Ще се намери ли политическа сила, която предизборно или следизборно да качи цената на хляба с 30%, отменяйки нулевото ДДС върху..

публикувано на 26.04.24 в 15:00

"Вход свободен"- в очакване на празниците

Времето ни тормози с непрекъснати метаморфози, но това е повече от характерно за четвъртия месец от календара. Без промяна е само все по-настъпващото предчуствие за идващи празници и предвеликденско оживление. В тон с преобладаващото настроение  е и днешното издание на "Вход свободен"!  С бенд- лидера на фюжън формацията "Цинга манга фънк"- Кирил..

публикувано на 26.04.24 в 09:45