Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За политическите без/действия „Точно днес“

| обновено на 20.03.24 в 16:56

Политическата действителност у нас донесе голяма доза напрежение през последните дни, в които все повече прилича на играта „Тука има – тука няма“. Защо основните политически лица стигнаха до тази ситуация, какво остава скрито зад взаимните обвинения и ще се стигне ли до предсрочни парламентарни избори? Въпросите ще отправим в утрото на 21 март към нашите събеседници – доктор Любомир Канов, психиатър, писател и заместник-председател на Консервативното обединение на десницата и Страхил Делийски, политолог и университетски преподавател. 

Поглед и към Пловдив – какво се случва с големите инфраструктурни проекти, които създават сериозни проблеми в трафика в града? Отговорите ще търсим от инж. Тодор Пашов, заместник-кмет по строителство.

Ще засегнем и още една много важна пловдивска тема, свързана с доброволното кръводаряване. Кампанията "Даряваш кръв, даряваш живот" на БНТ стигна до Пловдив. Акцията ще е пред Регионалния телевизионен център, където ще има мобилният пункт, в който може да се дари кръв от 8:30 до 13:00 часа. Повече по темата ще чуем от репортажа на Яница Марова.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив ще чуете интервю с доцент Атанас Владиков за новата му книга „Аригато, Токио!“, чиято премиера ще е в зала „Съединение“ на Историческия музей в града.

А в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува бившия пожарникар номер 1 – Георги Мангараков. С него ни среща Елена Крушкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цветна неделя с „Шейкър“

Заедно сме на Цветница. Честит празник! Символ на възраждането на природата и душата, на прехода от зима към лято. В християнството душата е "носителят" на действията на човека, на неговите мисли, надежди и емоции. Днес говорим с Венцислава Великова, писател и творец, за първия фестивал на нематериалното културно..

публикувано на 27.04.24 в 16:05

Хляб и култура „Ден след ден“

Пазарът, производителят или регионът определят цените на продуктите у нас преди Великден? Що е то бутиков козунак с цена от 200 лв. за килограм? Подвеждащи ли са обещанията за изключително качество на невероятни цени? Ще се намери ли политическа сила, която предизборно или следизборно да качи цената на хляба с 30%, отменяйки нулевото ДДС върху..

публикувано на 26.04.24 в 15:00

"Вход свободен"- в очакване на празниците

Времето ни тормози с непрекъснати метаморфози, но това е повече от характерно за четвъртия месец от календара. Без промяна е само все по-настъпващото предчуствие за идващи празници и предвеликденско оживление. В тон с преобладаващото настроение  е и днешното издание на "Вход свободен"!  С бенд- лидера на фюжън формацията "Цинга манга фънк"- Кирил..

публикувано на 26.04.24 в 09:45

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55