Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 10 април

Когато извършваш една дейност често, се усъвършенстваш в нея. Доколко това важи и за провеждането на избори, за това ще говорим със Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК. Дали и гласоподавателите усъвършенстват в този процес уменията си да правят добър избор, за който да не съжаляват после, ще попитаме журналиста Веселин Стойнев.

На утрешната си сесия пловдивският Общински съвет ще разгледа бюджетна прогноза, според която в следващите три години общината ще ограничи вземането на нови заеми и ще се съсредоточи върху обслужването на досегашните. Антония Попова потърси за разговор Женя Петкова, заместник-кмет с ресор финанси.

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ бе домакин на проява за кариерното развитие на студентите, а в УМБАЛ „Свети Георги“ бе открита обновената след ремонт клиника по кардиология.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поетично и мистично във „Вход свободен“

„Когато ви се струва, че целият свят е срещу вас, спомнете си, че самолетът излита срещу вятъра!”  Днес и във времето до 15 часа, говорим за представянето на дебютния поетичен сборник "Април", на младия асеновградски творец и актьор от театър „Арте”, при НЧ „Родолюбие”, Димитър Стоянов. Ще говорим за това, какво е молитвата, от гледна..

публикувано на 02.05.24 в 09:30

Точно днес на Велики четвъртък

Точно днес се боядисват яйцата според православната традиция за Възкресение Христово. Може и в събота, но на Велики четвъртък в Пловдив ще има специална работилница пред община Пловдив. За участието на децата и пловдивчани в нея, ще разкаже Димитър Къркеланов, преподавател в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.  Избрано от акцентите..

публикувано на 01.05.24 в 17:00

Слушайте реванша "Ботев" - ЦСКА пряко по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА се изправят един срещу друг в реванша от полуфиналите на Купата на България. „Канарчетата“ спечелиха първия мач в София с 1:0, а сега посрещат своя съперник на „Колежа“ от 18:45 часа. В последния кръг "Ботев" записа домакинска загуба от "Славия" с 0:1, но преди това играчите на Душан Керкез бяха в серия от четири победи и две..

обновено на 01.05.24 в 15:12

Посрещаме с усмивка май днес във "Вход свободен"

На стартовата права на месец май, Ви каним да останете в компанията ни във времето до 15:00! Погрижили сме се музиката да е на ниво, настроението също! Отправяме поглед и към събитията, които отново през този месец май ще добавят щипка разкош  не на последно място разбира се полезна информация. В тази връзка заедно с Мариела Станулова от Академия за..

публикувано на 01.05.24 в 09:30

За героичните събития и цената на труда „Точно днес“

Отбелязването на 148 години от Априлското въстание ни дава повод да се замислим – какво ни завещаха героичните предци и къде сме ние днес? Търсим отговорите в утрото на 1 май, когато ще се пренесем в Панагюрище, с множеството тържествени прояви за отбелязване на годишнината. За тях ще ни разкаже с доцент доктор Атанас Шопов , директор на..

обновено на 30.04.24 в 16:58