Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Физическа активност и практики днес във "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас по традиция с много музика, добро настроение и разбира се интересни гости. С Руми Киризиева от сдружение БГ Бъди активен отправяме посланието за нуждата от ежедневна физическа активност и как изкачването на стълби може да бъде един лесен и достъпен начин да продължим да се движите ежедневно. „Ден без асансьори“ е добре познатата инициатива, която насочва вниманието към значението на физическата активност като цели да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Как ще премине тазгдишното издание научаваме от Руми в минутите след 13:30. 

Песен време и новините в 14:00 ни делят от втората ни ефирна среща с сугестопедагога Елена Стойчева. Тя работи предимно с млади хора, и се вдъхновява от тях, избирайки теми, които ги вълнуват. Днес ще ни разкаже повече за предстоящия практически семинар, на който ще ни подскаже как да се грижим за вътрешното си дете. Това е и мотото на събитието, което ще се проведе на 25-април от 18:30 часа. 

"Вход свободен" стартира точно в 13:00! На линия сме, очакваме и Вас! :)))


По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Светлата сряда - "Точно днес" на 8 май

В седмицата на светлината и след големия празник идва още от ежедневието на месеца. През май ще слушаме отново обещанията и полемиката между партийните водачи, ще упражняваме устойчивост към темите, които ще бъдат заложени в конспектите на партии и коалиции за вота 2 в 1 на 9 юни.  Говорим с водачите на листи в Пловдив област и Смолян. Кръстю Врачев..

публикувано на 07.05.24 в 16:10

Пътища и листи по светло в "Ден след ден"

Много път до близки и далечни разстояния изминахме по празниците. Тези, които предпочитат да пътуват с влак обаче ще плащат вече повече за билети. Колко ще струват след 20 процентното увеличение билетите за влак до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? Отговoр търсим от Ангел Дасколов от пловдивското поделение "Пътнически..

публикувано на 07.05.24 в 15:02

Културата на срещите във „Вход свободен“

С Елена Родимова говорим за събитието „Предизвикателствата в съвременната дейтинг култура“, на 9-ти май, в Пловдив. Вход свободен, подробности след 14 часа. С Ирена Младенова, коментираме темата за работата на мозъка и времето, и къде е златното сечение? Повече в рубриката „Брейнсторминг“. Очаквайте рубриките ни „Предразсъдъци и..

публикувано на 07.05.24 в 09:30

На Светли Вторник - "Точно днес"

По пътеките на времето на Светли вторник почитаме Света Богородица с молитва да ни закриля в пътя ни и сглобяваме настоящето в ритъма на Възкресната празничност и знаците на героично-делничното.  "Точно днес "Пътеките на времето" ще ни отведат към Стария град и Галерия "Възраждане", в която световноизвестният  български творец Юлиян Йорданов  открива на..

публикувано на 06.05.24 в 17:11

Честит празник с "Вход свободен"

На Гергьовден поздравяваме всички, които празнуват името си днес и им подаряваме всяка песен от ефира, с пожелания за здраве и късмет! Споделяме следобедът си с Вас, с много настроение, със значими събития и интересни гости. Ще потърсим отговор и на въпроси може ли мозъкът ни да бъде в топ форма и защо мозъкът ни спира, когато сърфираме или сме гневни...

публикувано на 06.05.24 в 09:30