Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушайте реванша "Ботев" - ЦСКА пряко по Радио Пловдив

| обновено на 01.05.24 в 15:12

"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА се изправят един срещу друг в реванша от полуфиналите на Купата на България. „Канарчетата“ спечелиха първия мач в София с 1:0, а сега посрещат своя съперник на „Колежа“ от 18:45 часа.

В последния кръг "Ботев" записа домакинска загуба от "Славия" с 0:1, но преди това играчите на Душан Керкез бяха в серия от четири победи и две равенства, в които не допуснаха нито един гол. Макар и да са в битката за участие в бараж за евротурнирите през първенството, по-прекият път за Ботев за евротурнирите е именно през Купата.

Капитанът Ивелин Попов отново ще поведе „жълто-черните“, след като изтърпя наказанието си за червения картон в първата среща. На линия е и Самуел Акере, който също бе наказан. Големият отсъстващ продължава да бъде голмайсторът Георги Николов, който се възстановява след операция.

„Червените“ ще са с приповдигнато настроение след изразителната победа над "Левски" с 3:1 във Вечното дерби в събота, но тимът се представя колебливо през пролетта, включително и след смяната на треньора Нестор ел Маестро със Стамен Белчев. Белчев дебютира именно при загубата от "Ботев" на Националния стадион „Васил Левски“.

Днес ще бъде и първият мач на ЦСКА след ерата „Гриша Ганчев“, който заедно със сина си прехвърли акциите си безвъзмездно на друг собственик.

ЦСКА няма да може да разчита на нападателя Фернандо Каранга, тъй като бразилецът изтърпява наказание.

Главен съдия на мача ще бъде Волен Чинков с асистенти Иво Колев и Дениз Соколов. Четвърти арбитър е Стоян Арсов. На ВАР-а ще има трима души – Драгомир Драганов, с помощници Красен Георгиев и Диян Вълков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас с усмивка и добро настроение и очакваме в замяна същото от Вас! :)))  Началото поставяме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надежда, а напротив посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов..

публикувано на 21.05.24 в 09:24

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51

"Ден след ден" на 20 май

Създаването на едно работно място, освен ползи за конкретния служител и работодател, носи допълнителни ползи за местната икономика. В някои райони на страната ефектът е по-висок, в други по-нисък, отчитат в своето изследване  Пламен Ненов и Рада Павлова от Съвета за икономически анализи. Ще чуем от Пламен Ненов как този мултиплициращ ефект се..

публикувано на 20.05.24 в 14:55