Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следобед ще бъдат обявени водачите на листите на ПП-ДБ

| обновено на 07.05.24 в 09:56

Преговорите в коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) приключиха успешно и днес в 15.00 ч. ще регистрираме листата си в РИК. Това съобщи в предаването „Точно днес“ доскорошният депутат Йордан Иванов, който е кандидат за нов мандат от Пловдивска област.

Бившият областен управител отказа повече подробности за състава на листата, с уточнението, че в нея ще видим и познати, и не толкова познати лица.

Иванов не каза кой ще е водач на листата на ПП-ДБ за Пловдив град и област. „Вероятно в града водач ще бъде национален лидер. Целта ни е в Пловдив да сме първа политическа сила“, каза още Йордан Иванов. 

Той нито отрече, нито потвърди, че водач ще бъде съпредседателят на ПП Асен Василев.  

„Очакваме кална, компроматна кампания. Досега не сме били свидетели на такава каскада от компромати, затова разчитаме на мъдростта на българите“, подчерта той.

Цялото интервю на Веселина Пеева с Йордан Иванов е в прикачения файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Безплатен диспут за приоритетите в 50 НС по Радио Пловдив

В Радио Пловдив се проведе безплатният диспут от кампанията за избор на народни представители за 50 НС на 09 юни. В него заявиха участие девет партии и коалиции, регистрирали свои листи с кандидати за депутати, но се явиха осем кандидат- депутати от Пловдив град и Пловдив област.  Съгласно Споразумението с БНР, участниците бяха разпределени на две..

публикувано на 16.05.24 в 11:45

Подготовката за изборите бе обсъдена в областната управа

Подготовката, координацията и провеждането на изборите две в едно бе тема на срещата на областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев с ръководителите на прокуратурата, полицията и двата РИК-а. Обсъдени бяха действията по осигуряване на обществения ред в изборния ден, недопускане на нарушения на  изборния процес и предотвратяването на..

публикувано на 14.05.24 в 16:25

Безплатен предизборен диспут за бъдещето на ЕС по Радио Пловдив

В Радио Пловдив се проведе безплатният диспут от кампанията за избор на членове на Европейския парламент от Република България на 09 юни. В него заявиха участие шест партии и коалиции, регистрирали свои листи с кандидати за евродепутати, но се явиха само четирима техни представители.  Те дискутираха по темата  „Европа в свят на предизвикателства,..

обновено на 14.05.24 в 05:46
Стоил Цицелков

Отново проблем ще е слабата подготвеност на членове в СИК

Имаме точно четири седмици до изборите две в едно. На 9 юни ще гласуваме за български парламент и за евродепутати. За кампанията, за технологията на изборите в подготовка и провеждане, говорим със Стоил Цицелков , от Обединението за честни избори и член на Обществения съвет на ЦИК. Стоил Цицелков отбеляза, че има известни притеснения за машинното..

публикувано на 13.05.24 в 09:26

Кампания за "Избори 2в1 2024" по Радио Пловдив

По време на кампанията за избор на Европаламент и 50 Народно събрание БНР Радио Пловдив дава възможност за провеждането на  три платени и един безплатен дис п ут за евроизборите , както и на три платени и един безплатен дис п ут за предсрочните парламентарни избори в часовете от 10.00 до 11 /12 .00 часа . 1.   За..

обновено на 12.05.24 в 13:45