Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев е начело на листата на ПП-ДБ в Пловдив, Богдан Богданов в областта

Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ има амбицията да е първа политическа сила в Пловдив на предстоящия парламентарен вот. Това стана ясно при регистрацията на листата в 16-ти РИК. 

Водач на листата на ПП-ДБ в града е бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. Второто място е за Йордан Иванов, лидер на ДСБ в Пловдив, а също и досегашен депутат на коалицията.

На трето място е Стою Стоев, бивш председател на правната комисия в 49-то НС. Четвъртото място също е за досегашен депутат на ПП-ДБ Манол Пейков. На пета позиция е регионалния координатор на „Продължаваме промяната“ Николай Гюров. На шесто място в пловдивската листа е Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

В листата на Продължаваме промяната-Демократична България влизат и общинските съветници Веселина Александрова, Борислав Матеев, Владимир Славенски, Веселка Христамян и Йоно Чепилски. Депутатът от 49-то НС Христо Даскалов е едва на 16-то място. 

„Влизаме в тази кампания с амбицията да победим ГЕРБ и да станем първа политическа сила в Пловдив“, заяви Йордан Иванов, който е на второ място в листата.

Стою Стоев подчерта, че коалиция ПП-ДБ ще се бори за пет мандата в Пловдив.

„Борим се за четири мандата, дори защо да не говорим и за пети. Борим се за максималния резултат“, каза

Стоев коментира и факта, че водач на листата на ГЕРБ в града ще е Бойко Борисов.

„Ние три пъти ги победихме. Ще ги победим и четвърти път, даже с още по-убедителен мандат“, каза Стою Стоев.

В листата на ПП-ДБ не присъства Росен Костурков.

„Смятам, че ще има приемственост и ще успеем да неутрализираме тези последици“, заяви още Стою Стоев и допълни, че трябва да се води положителна предизборна кампания, а целта е да се убедят повече граждани в идеите на коалицията. 

В Пловдив - област водач на листата е бившият икономически министър Богдан Богданов. В Пазарджик - Ивайло Шотев, а в Смолян - Михал Камбарев. 

Листата на Коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” за МИР 16 е следната:

1.  Асен Василев

2.  Йордан Иванов

3.  Стою Стоев

4.  Манол Пейков

5.  Николай Гюров

6.  Христо Петров

7.  Владимир Славенски

8.  Веселина Александрова

9.  Станчо Проданов

10.  Искра Василева

11.  Светлан Илиев

12.  Йоно Чепилски

13.  Лилия Йовчева

14.  Величка Анадъмска

15.  Борислав Матеев

16.  Христо Даскалов

17.  Евелин Ангелов

18.  Петър Радевски

19.  Николай Георгиев

20.  Дилиян Манолов

21.  Чило Попов

22.  Валентин Иванов

23.  Кирил Ташев

24.  Веселка Христамян


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Безплатен диспут за приоритетите в 50 НС по Радио Пловдив

В Радио Пловдив се проведе безплатният диспут от кампанията за избор на народни представители за 50 НС на 09 юни. В него заявиха участие девет партии и коалиции, регистрирали свои листи с кандидати за депутати, но се явиха осем кандидат- депутати от Пловдив град и Пловдив област.  Съгласно Споразумението с БНР, участниците бяха разпределени на две..

публикувано на 16.05.24 в 11:45

Подготовката за изборите бе обсъдена в областната управа

Подготовката, координацията и провеждането на изборите две в едно бе тема на срещата на областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев с ръководителите на прокуратурата, полицията и двата РИК-а. Обсъдени бяха действията по осигуряване на обществения ред в изборния ден, недопускане на нарушения на  изборния процес и предотвратяването на..

публикувано на 14.05.24 в 16:25

Безплатен предизборен диспут за бъдещето на ЕС по Радио Пловдив

В Радио Пловдив се проведе безплатният диспут от кампанията за избор на членове на Европейския парламент от Република България на 09 юни. В него заявиха участие шест партии и коалиции, регистрирали свои листи с кандидати за евродепутати, но се явиха само четирима техни представители.  Те дискутираха по темата  „Европа в свят на предизвикателства,..

обновено на 14.05.24 в 05:46
Стоил Цицелков

Отново проблем ще е слабата подготвеност на членове в СИК

Имаме точно четири седмици до изборите две в едно. На 9 юни ще гласуваме за български парламент и за евродепутати. За кампанията, за технологията на изборите в подготовка и провеждане, говорим със Стоил Цицелков , от Обединението за честни избори и член на Обществения съвет на ЦИК. Стоил Цицелков отбеляза, че има известни притеснения за машинното..

публикувано на 13.05.24 в 09:26

Кампания за "Избори 2в1 2024" по Радио Пловдив

По време на кампанията за избор на Европаламент и 50 Народно събрание БНР Радио Пловдив дава възможност за провеждането на  три платени и един безплатен дис п ут за евроизборите , както и на три платени и един безплатен дис п ут за предсрочните парламентарни избори в часовете от 10.00 до 11 /12 .00 часа . 1.   За..

обновено на 12.05.24 в 13:45