Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За транспортни неволи и памет говорим в "Ден след ден"

Снимка: БТА

Двама младежи загинаха, а други двама се борят за живота си след ужасяваща катастрофа, която стана тази нощ на пловдивския булевард „Руски“. 

Защо за пореден път се случва такова тежко пътнотранспортно произшествие на равен участък и без натоварено движение в центъра на Пловдив? Какво може да се направи, за да се предотвратят такива катастрофи? Трудните въпроси отправяме към инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Даниела Добрева разговаря с майката на един от пострадалите при катастрофата младежи. 

Темата за градския транспорт и транспортните неволи на пловдивчани продължава Антония Попова в разговора си със зам.-кмета Савина Петкова, след като стана ясно, че общината и превозвачите планират да съкратят ранните и късните автобуси по 6 градски линии.  

От Пловдив тръгна закъснялата кампания на земеделското министерство за директните плащания през тази година. Бюджетът на кампанията е 817 милиона евро, обяви заместник-министърът на земеделието Иван Капитанов пред земеделци в Пловдив. По темата работи Антоанета Петричанска.

Ще разкажем и за инициативата на РИМ – Пловдив и Националния музей „Борис Христов“, посветена на 110-та годишнина от рождението на прочутия в цял свят оперен певец. Веселина Пеева разговаря с диригента Северин Василев и с директора на Опера Русе Пламен Бейков, който е последният ученик на Борис Христов.

Бъдете с нас от 15.10 до 17.00 ч., ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Николай Няголов в „Добро утро, ден!“

Известният у нас и в чужбина художник Николай Няголов е гост в рубриката ни „Добро утро, ден!“ тази седмица. Роден е в Ловеч. Завършил е Националната гимназия за приложни изкуства в Троян, специалност „Керамика“. Висшето си образование завършва във Великотърновския университет, със специалност „Графика“. Животът обаче го отвежда в Пловдив,..

обновено на 07.06.24 в 19:18

И на слънце, и на сянка в "Ден след ден"

Все по-осезаемо се усеща лятото, макар и преди астрономическото му начало. Горещи теми вкл ючваме и в следобедната програма на Радио Пловдив на 7 юни.  В края на предизборната кампания и последния възможен ден за обяванене на данни от изследвания за електоралните нагласи включваме социолога Яница Петкова от "Галъп" с информация за последното проучване..

публикувано на 07.06.24 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

С настроение и нагласа за предстоящите почивни дни, днес ще ви разходим из събитията, които предстоят в града ни!  За втора поредна година, Детски отдел при НБ "Иван Вазов" Пловдив, организира Лятна читалня в своята градина! На малките читатели предстои цяла седмица с повече от интересни събития! Подробности за програмата ще научим в разговора с Радка..

публикувано на 07.06.24 в 09:30

Петъчното утро "Точно днес"

За грапавите и нови пловдивски улици, за книгите, издателите и читателите, за изборите във финалните сондажи на социолозите и отворените очи на наблюдателите, за фотографията и лицата, запечатващи времето са линиите, които следваме в утрото на 7 юни. Евелина Славкова от агенция "Тренд" ще представи финалните прогнози за подреждането на политическите сили..

публикувано на 06.06.24 в 16:32

В „Западен“ кипи работа и врят конфликти „Ден след ден“

Тече последна офанзива около подлеза „Модър – Царевец“ в район "Западен" преди движението да бъде пуснато утре или вдругиден. В същото време кметът на района Тони Стойчева с видео на живо във фейсбук  се опита да спре багерите, които започнаха да изграждат паркинга пред болница „Пълмед“, предоставен й с решение на предишния общинския съвет...

публикувано на 06.06.24 в 14:32