Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 14 май "Точно днес"

Снимка: pixabay

Вторник сутрин с темите от деня и коментари на важните събития, които следим. 

-Какви са инвестициите в региона на едни от най-големите търговски компании в страната, колко работни места осигуряват, какви са бъдещите им планове за развитие в тази част на страната - отговор на този въпрос ще даде изследването  „Роля и социално-икономически принос на модерната търговия в България с акцент Южен централен регион“ .  То е направено от Институт за пазарна икономика по инициатива на Сдружението за модерна търговия, а информация в аванс ще чуем от Петър Ганев, старши изследовател в ИПИ.

Българско дерматологично дружество, в партньорство с Европейската асоциация по дермато-онкология стартира тазгодишната кампания "Евромеланома 2024" . Традиционно, наред с предоставяне на полезна информация,  ще се проведат и безплатни прегледи за  рак на кожата. Повече за кампанията и ценни съвети преди лятото ще чуем от доц. Румяна Янкова, завеждащ сектор по алергология и дерматология към УМБАЛ „Пълмед“.

- Гражданското обединение “Дишай България” и Екологично сдружение „За Земята“ подготвят национална петиция за прозрачност за състоянието и проблемите на официалната система за мониторинг на качеството на въздуха. От Добромира Костова от “Дишай, Пловдив” ще научим повече за иницативата преди срещата днес на активистите от двете организцаии с пловдивчани. 

- Ще ви поканим и на фотоизложбата  в Дома на културата, посветена  за 110-та годишнина от рождението на световния бас Борис Христов. Експозицията се състои от 44 фотографии, които са резултат от задълбочена издирвателска дейност на доц. Никола Лаутлиев, който ще ни я представи във времето за култура след 9 часа.

-В рубриката "Добро утро, ден!" продължва срещата ни с Христо Паунов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 25 септември

Сряда сутрин с темите от деня и коментари на актуални събития: Ясни са листтите и кандидатите за 51-ото Народно събрание, а броени дни преди старта на кампанията, питаме представители на основните политически партии за мотивите им да се включат в надпреварата и за посланията към избирателите. Ще говорим с Николай Цонев, бившият военен министър в..

публикувано на 24.09.24 в 17:05

"Ден след ден" на 24 септември

След летните месеци с относително по-малка информационна натовареност, от днес „Ден след ден“ се връща в обичайния си формат. Ето и част от темите:  В последния ден за регистрация на листите с кандидати за народни представите в Пловдив своите заявки направиха от ГЕРБ-СДС, БСП Обединена левица и Алианс за права и свободи, тоест частта от ДПС,..

публикувано на 24.09.24 в 14:46

"Вход свободен" в началото на сезона

Вече официално е есен. След  последния национален празник градът бавно започва да свиква в с  неспирния цикъл на делника, сякаш принудително се мъчи да забрави лятното безгрижие и се стреми да влезе в неудобната , но привична люлка на рутината. Стига вече безметежност- време е за делови подход и трудов ентусиазъм! Това последното, разбира се, е тегаво..

публикувано на 24.09.24 в 10:05

По стъпките на есента - "Точно днес"

Септември  рисува есенни листа в пейзажа на  времето и предизвиква красиво опиянение от кръговрата на сезоните.  Прелистваме дните в седмичния календар и започваме да отброяваме три дни до старта на поредната предизборна кампания. Партийните листи се роят, голямата част са вече известни, а във вторник ще бъдат оповестени и тези, които още очакваме...

публикувано на 23.09.24 в 16:46

Почивка в понеделник с "Вход свободен"

Работна седмица с отложен старт - така ни харесва повече! С настроение, хубава музика и интересни теми, ви посрещаме в днешния понеделник.  Традиционна е рубриката ни "Орисници", в която днес с колегите Дора Башакова и Таня Лазарова ще разглеждаме темите, касаещи отношенията във връзката.  Срещаме ви и с Радина Росенова, която след 20 години извън..

публикувано на 23.09.24 в 09:30