Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести и фестивал на изкуствата в „Точно днес“

Снимка: Яница Марова

Животновъди излизат на протест - опъват палатки на Подбалканския път и готвят блокада на пътната артерия. Причината за недоволството е, че през последните години непрекъснато им се ограничава възможността да извеждат животните си на паша в Балкана. Какви са исканията им и защо точно сега ескалира напрежението?  Отговор на тези и още въпроси търсим от животновъда от Карлово Димо Рашков, който от 2012 г. отглежда сиво искърско говедо.

Отиваме и до Пазарджик, за да научим каква технология планира да използва общината за премахването на боята от фасада на Младежкия дом и какво показват направените анализи за състоянието на сградата. По темата говорим с арх. Даня Цивнева, началник отдел "Архитектура и инвестиционно проектиране" в община Пазарджик.

Темата в рубриката Евранет този вторник е за каква Европа мечтаят и ще гласуват младите хора у нас.

A Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ представя впечатляващи арт събития в рамките на четвъртото си издание на фестивала Made at the Academy. Какво да очакваме от изданието тази година ще ни каже ректорът на висшето учебно заведение доц. Жан Пехливанов.

Галерия „Възраждане“ пък представя първата по рода си в салона изложба, вдъхновена от стиймпънк културата – „Бъдеще в минало време“. Автор е младата художничка Свилена Тенева, за която тази изложба е дебютна за Пловдив.

В рубриката "Добро утро, Ден" тази седмица гостува художникът Николай Няголов. С него ни среща Антония Попова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ с най-важните теми за седмицата

Първото утро на новата седмица посрещаме с важните теми за Пловдив, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Точно седем дни ни делят до извънредните парламентарни избори на 27 октомври – време не само за размисъл, но и за сериозна подготовка. Ще проверим как върви тя с разговори с председателите на двете районни избирателни комисии в..

обновено на 20.10.24 в 17:56
Пловдив

Клуб "Неделя" за хората и митовете

Днес в предаването ще ви срещнем с българския лондончанин - писателя Ангел Хаджипопгеоргиев, който ще представи новия си роман "Божествена трагедия". Говорим за митовете като литературна основа, тяхното волно преформатиране и боговете като начало или продукт на употреба. Във втората част ще ви срещнем с бележития пловдивчанин от Лонг Бийч Наско Вълев-..

публикувано на 20.10.24 в 12:50

Шоу програми и забавления в последния ден на „Пловдив Зоо Експо“

Днес е последният ден от най – мащабното изложение за домашни любимци и любители на животните в България „Пловдив Зоо Експо 2024“. То се провежда в Палата №3 на Международния панаир в Пловдив и събира хиляди посетители и специалисти в зоо-индустрията.  Според програмата на изложението неделята е денят за шоу програми, концерти и забавления...

обновено на 20.10.24 в 08:27

Ранно утро с "Шейкър"

Поредно октомврийско неделно утро споделяме заедно! В срещите които ни предстоят, се надявам да откриете по нещо интересно, полезно, но и приято, въпреки, че лятото е зад гърба ни. С избледняването на морския тен и умората от налегналите ни задачи след приключилия почивен сезон, започваме да забелязваме и щетите нанесени от жаркото слънце на..

публикувано на 19.10.24 в 16:05

Марин Йончев в "Добро утро, ден!"

Известният тенор Марин Йончев, който работи и живее в Женева, гостува тази седмица в рубриката ни „Добро утро, ден!“. Марин Йончев започва музикалната си кариера от родния Пловдив в най-ранна детска възраст, като едва на четири години той излиза на сцена. Талантът му е забелязан веднага, а това му носи множество награди. Пял е в Хора на..

обновено на 18.10.24 в 17:14