Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде летим „Ден след ден“

Не съм оптимист – летим към нови избори. По – добре ужасен край сега.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира ситуацията след фалстарта на 50-то Народно събрание, чиито депутати положиха клетва, но не си избраха председател.  Отказвайки категорично да отстъпи за избора на Рая Назарян, Борисов промени формулата за новия кабинет. И нарече стабилно управлението, както е наредил народът - първият, вторият и третият. А в новия праламент това са ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ.

Докъде може да се затяга политическият възел у нас и какви ще са последиците? Какъв е конституционният път към ново правителство? Търсим коментара на проф. Пламен Киров, преподавател по конституционно право.

Право на отговор:

Жители на Доспат протестираха тази сутрин, обявявайки се срещу управлението на кмета Елин Радев. Те твърдят, че той упражнява закона избирателно и атакува хора, които са му неудобни? Отговаря кметът на Доспат Елин Радев.

Темата:

Над 59 хил. седмокласници полагат изпит по български език и литература, с чийто резултат се кандидатства в гимназия. За трепетите, тревогите и впечатленията на пловдивски седмокласници разказва в репортажа си Яница Марова.

Какво измерваме с националните външни оценявания? Защо оценките на учениците стават по – високи, а грамотността им по – ниска? Как се стигна дотам, че будни и умни деца не само не могат да мислят самостоятелно, но и не могат да се изразяват? Разговорът ще е с учителката по литература Таня Караиванова с близо 40-годишен стаж в сферата на извънучилищната дейност, председател на сдружение за образование и култура „БУДИТА“.

И още:

В 18 часа днес жители на район „Западен“ в Пловдив излизат на протест срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“. В протеста ще се включи и кметът на „Западен“ Тони Стойчева. За напрежението между районната администрация, гражданите и лечебното заведение е разговорът на Даниела Добрева с една от участничките в протеста - Елица Чакмакова.

Какви са новите проблеми по обслужването на пътници в извънградските линии от Пловдив до Карлово и София? Очаквания репортаж по темата е на Емил Костов.

Слушайте Радио Пловдив, програма "Ден след ден" е от 15 до 17 часа!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Здравословно с „Вход свободен“

С д-р Радостина Симеонова говорим за събитието „При метаболитен синдром. Хомеопатия, постурология, остеопатия“. Тази неделя, от 11 часа, в „Пълдин АРТ клуб. Вход свободен. В рубриката „Брейнсторминг“, влогърът Лидия Петкова, ни споделя за призванието и новите отношения. Следразсъдъчният коментар на Жоро Пеев, традиционно, е част от..

публикувано на 27.06.24 в 09:30

Лятно дежавю в "Точно днес"

В летните жеги и разгара на отпускарския сезон на дневен ред отново са възможността за сформиране на стабилно правителство и  членството на страната ни в еврозоната. Изнизва се поредната седмица белязана от политическите неизвестни. Три дни продължиха консултациите при президента Румен Радев преди връчването на първия мандат за съставяне на..

публикувано на 26.06.24 в 16:44

Захари Карабашлиев в "Добро утро, ден!"

Захари Карабашлиев е гостът ни тази седмица в "Добро утро, ден!". Писател, драматург, главен редактор на издателство, с издадени 4 романа, повест, няколко сборника с разкази. Карабашлиев е написал сценарии за театрални постановки, които се играят у нас и в чужбина. Той продължава работа по пиеси, които ще поставят в няколко театри, в София...

обновено на 26.06.24 в 15:20

Чуден следобед с "Вход свободен"

Днес предаването ще бъде уверяваме Ви шарено, усмихнато, споделено :)))))) Като начало ще Ви разходим до "Африка - непозната, необятна, вдъхновяваща". Това е и първото от поредицата събития  "Великолепието на света". Детската научна работилница се организира от  Фабрика за знания и ще се проведе утре на 27 юни на територията на емблематичо място в..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Обществени неволи и политически не/известни „Точно днес“

Уви, и след втория кръг консултации при президента Румен Радев, неизвестните пред България остават. За тях ще говорим в утрото на 26 юни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч.: Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ в ролята на опозиция. Как ще се разбърка политическият пъзел? Политологът и университетски преподавател..

обновено на 26.06.24 в 06:40