Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ДПС има самоуправство, авторитаризъм, заплахи и страх

С декларации в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай, от когото областният съвет на партията в Пловдив свали доверието си заради незадоволителните резултати от изборите, излязоха местните организации в Асеновград, Кричим, Куклен и Първомай. Във фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" декларации с искане за намесата на почетния председател на Движението заради отстраняването на дългогодишни депутати и активисти са публикувани от седем общини в област Кърджали и от Сандански през последните 24 часа.

В декларацията на Общински съвет на ДПС – Кричим се заявява, че решението за свалянето на доверието от депутата Рамадан Аталай е несъобразено с устава, а подходът на областния председател Юксел Расим е определен като груб,  криминален и нищожен. Председател на общинския съвет на ДПС в Кричим е Сюзан Моллаюсеин, която е и съветник в местния парламент. Преди дни тя е обновила профилната си снимка във  Фейсбук с думите: "Когато Всевишният е с теб, няма значение Кой е срещу теб".

„Смятаме, че решението за сваляне на доверието от Рамадан Аталай е срещу единството на ДПС, а единството е най- важната кауза на Движението. Досега в историята на партията подобни действия не са се случвали и те са много притеснителни за нас. Смятаме, че трябва да има адекватна реакция на случващото се", каза тя в интервю за Радио Пловдив. 

Според нея решението за отстраняването на Аталай е взето от Областния съвет, в което броят на гласовете не съответства на разпределението на общинските организации. Според Моллаюсеин областният председател Юксел Расим е единственият отговорен за резултатите от вота на 9-ти юни. По думите й реално резултатът в региона не е толкова лош, но областният председател е причината за по- малкото гласове от предишни избори.

"Виждаме самоуправство, авторитарно управление, заплашвани сме и няма съобразяване с документите, по които трябва да се ръководи партията. Самоуправството е от част от националното ръководство и хората се страхуват", заяви Сюзан Моллаюсеин. На въпрос дали заплахите са от Делян Пеевски тя отказа коментар. "Всички депесари си задават въпроса какво се случва в партията и очакват почетният председател да излезе с позиция. Това е нашият призив", каза тя и добави, че всички членове и симпатизанти на ДПС в Кричим стоят зад нея.

Тя коментира и думите на Делян Пеевски в края на миналата седмица, че в ДПС има ново начало и който не го е разбрал, остава в миналото. "Ако някой в тази партия смята, че може да се еманципира от личността на почетния председател Ахмед Доган, ще поеме най- тежката политическа отговорност и ще трябва да подаде оставка. Дали сме доверие на председателя, защото това е било с подкрепата на Ахмед Доган. Всеки, който сметне, че може да се еманципира от това, трябва да понесе най- тежката политическа отговорност и да подаде оставка", категорична е председателката на кричимската организация на Движението.

Недоволните  подготвят и други действия, но очакват позицията на почетния председател на Движението.  

В нова декларация, този път адресирана до Делян Пеевски,  Сюзан Моллаюсеин декларира, че единственият човек на когото би предала печата на местната структура е почетният председател на ДПС. Идете и си го вземете от него, казва Моллаюсеин, без да уточнява дали не е поискана оставката й. Авторитарно и със страх може да управлявате, когото си поискате, но не и електората на ДПС, заявява тя.

Сюзан Моллаюсеин беше кандидатът за кмет на община Кричим от "Движение за права и свободи" през 2023-та година. 

Тя е родена през 1981 година в град Пловдив. През 2009 година придобива  магистърска степен по специалността "Обучение по информатика и информационни технологии" в  Пловдивския университет „Паисий Хилендарски''. Тя е и магистър по английски език, има и завършена степен по финансов мениджмънт.

В периода 2008 - 2011 година е инспектор “Образование, спорт и младежки дейности” в община Кричим.

През 2014 г. е назначена като директор на Начално училище ''Васил Левски'' в града.

От 2011 година е председател на ДПС в община Кричим и член на Областния съвет на ДПС – Пловдив. От 2016 година е  член на Централния съвет на ДПС - София. 

От 2011 година Моллаюсеин е част от състава на Общинския съвет в града. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58

На Общо събрание Горнослав се обяви против кариерата

На общо събрание жителите на асеновградското село Горнослав се обявиха против изграждането на близката кариера.  На форума са присъствали близо 60 процента от жителите на селото, които единодушно се обявиха против кариерата, която отстои само на 500 метра от домовете им. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Миглена Георгиева, жител на..

публикувано на 04.07.24 в 07:57

Очаквам от патриарх Даниил да върне стария богослужебен стил

В програма "Точно днес" разговор з а посоките, по които поема служението на новия патриарх Даниил, също и за посещението на Вселенския патриарх Вартоломей и за знаците, които са важни за обединението на църквата ни. По темата говорим с адвокат  Александър Тодоров , богослов и магистър по теология, той е бил и преподавател в Богословския факултет на..

публикувано на 04.07.24 в 07:00

И пловдивски аптекари се включиха в протеста

Пловдивските фармацевти протестираха в продължение на два часа на работните си места. Така те се включиха в недоволството на колегите си от цялата страна срещу измененията на Наредба 4, предложени от здравното министерство и НЗОК.  Анелия Найденова, магистър фармацевт и управител на една от аптеките, които ппротестират, дефинира пред Радио Пловдив..

публикувано на 03.07.24 в 15:43