Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паяк вдигна БМВ, за да пуснат движението по новото Голямоконарско шосе

Точно в 10:20 ч. това е и краят на първия етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе. представени са всички знаци и маркировка. За да отворят ремонтираното пътно платно трябваше да бъде вдигнато паркирало през нощта до кръстовището БМВ.

Ремонтираната отсечка е с дължина 1500 метра.Тя има две платна с по три ленти, изградени с велоалея, нови тротоари и осветление. Подменени са и всички подземни комуникации. 

Изградени са две големи кръгови кръстовища.

Строителните дейности бяха изпълнени от фирма „ИСА 2000“. За втория етап с дължина около 800 метра община Пловдив трябва да тепърва да избере изпълнител.  "Категорични сме, че ще го направим", каза кметът Костадин Димитров при откриването на обекта. До 15 септември ще бъде пуснато и Кукленско шосе. 

Очаква се до първия учебен ден да бъде пуснато и кръговото движение на централна гара, което ще отпуши изцяло булевард "Руски", увери още кметът. Той припомни, че от вчера започна работата на археолозите на Брезовско шосе.

По въпроса ще бъде ли решен проблем на жителите на Войводиново, които от вчера не могат да ползват линия номер 15 от градския транспорт на Пловдив, тъй като превозвачът отказва да премине по обходния маршрут до селото, каза Костадин Димитров, че това ще се реши днес на среща между превозвача, представители на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" и кмета на Община "Марица".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мирен протест срещу дискримнацията в Пловдив

Мирен протест срещу дискриминацията под мотото „България на всички“ се проведе тази вечер пред сградата на община Пловдив.  По време на протеста и изявленията на участниците в него имаше засилено полицейско присъствие в района.  Организаторите са доброволци, които участват и в протестите срещу насилието над жени и срещу основаното на пола..

обновено на 15.09.24 в 19:57

Катастрофи задръстиха автомагистрала "Тракия"

Интензивен е трафикът по автомагистрала "Тракия" в посока София.   Има две леки кататстрофи между 95-ти и 96-ти километър. Няма пострадали хора, а само материални щети , уточниха от от полицията в Пазраджик.  На място са екипи на "Пътна полиция". Създала се е тапа заради заради преместването на автомобилите. Те  вече са извън активните ленти и се..

публикувано на 15.09.24 в 17:44

Продължава разследването за трагедията със загиналите пилоти

Все още се изясняват причините за инцидента в авиобаза "Граф Игнатиево", при който в петък по време на тренировка загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет В траур са общините Долна Митрополия, където се намира Висшето военновъздушно..

публикувано на 15.09.24 в 07:25

3 версии за инцидента със загиналите пилоти

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на..

публикувано на 14.09.24 в 11:31

Тридневен траур в армията за загиналите вчера пилоти

В Българската армия е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши-лейтенант Венцеслав Дункин. Двамата пилоти загинаха вчера при тренировъчен полет в авиобаза Граф Игнатиево-част от подготовката за планираното за днес авиошоу. Припомням, проявата бе отменена. Днес е ден на траур и в община Разлог, където е роден Венцеслав..

обновено на 14.09.24 в 09:06