Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Беширов не беше отстранен от кметския пост по неясни здравословни причини

Делото за отстраняване от длъжност на кмета на Община Неделино, Стоян Беширов бе отложено поради неявянето му.  Неговият защитник адвокат Манол Чакъров представи медицинско свидетелство за хоспитализирането на Беширов по спешност Пирогов тази сутрин в 8.30 часа. 


Съдията Петранка Прахова и прокурорът от Софийска градска прокуратура от Специализираното звено за борба с корупцията, Лилия Симеонова не успяха да разчетат диагнозата и името на лекаря, приел Беширов в болничното заведение, а посочената дата е 10-ти ноември. 

Делото се отложи, а нова дата ще бъде определена след като съдебно-медицинска експертиза установи кога кметът на Неделино 
ще бъде в състояние да застане пред съда. На Стоян Беширов е повдигнато обвинение за престъпление по служба за допуснати 
умишлено нарушения на служебните му задължения с цел имотна облага на четири фирми, заяви пред журналисти прокурор Лилия 
Симеонова от Софийска градска прокуратура, специализирано звено "Противодействие на корупцията". 
Кметът е обвиняем за нарушаване и превишаване на служебните права във връзка с обявяването, провеждането, сключването и изпълнението на обществени поръчки, ощетявайки бюджета с около 900 хил. лв. Съдебният състав отложи и делото по искането за отстраняване от длъжност на заместник-кмета на Неделино Румяна Караиванова, която според обвинението е помагач на Беширов. 
Следващото заседание е насрочено на 16 декември - до тогава прокуратурата трябва да се запознае с официалните документи около отстраняването и преназначаването на Караиванова. Пред съда Румяна Караиванова представи издадени от Стоян Беширов на 8 декември заповеди, с които я освобождава като заместник-кмет и я назначава на трудов договор като секретар на общината.

Прокурор Симеонова заяви пред журналисти, че по делото продължават проверките и по други обществени поръчки, провеждани
в Община Неделино. В прокуратурата пристигали нови сигнали от граждани и управители на фирми относно други обществени поръчки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Специален ретро влак пътува от Септември до Велинград и Цветино

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път днес, когато е празникът на Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 06.07.24 в 08:20

Започват Велинградските празници на културата

Емблематичните „Велинградски празници на културата” ще бъдат открити официално днес, когато е и Денят на Велинград. За 51-ви път централният площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви до 20 юли включително.  Денят ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия, а след нея в 10.15 ч. ще бъде посрещната теснолинейката за..

публикувано на 06.07.24 в 07:54

Нови проучвания на Асенова крепост започват археолозите

За първи път от 10 години насам ще има теренни проучвания на Асенова крепост. За това съобщиха от Регионалния исторически музей - Асеновград.  Ръководител на проучванията ще бъде археолог Запрянка Кръстева-Арабаджиева. Сумата, която Министерството на културата се очаква да отпусне е 61 808 лева.  Проучванията ще започват през август...

публикувано на 05.07.24 в 16:29

В Стамболийски питат защо обвиняема е главен секретар в областната управа

Кметът на община Стамболийски и общински съветници от коалиция „Алтернатива за гражданите“, ПП-ДБ, ПП „Възраждане“  се възмутиха от назначаването на бившата заместник-кметица на общината Теодора Денева за главен секретар на Пловдивска област. Документът е публикуван на фейсбук страницата на кмета Неделев. Мараджиев с обвинение за..

обновено на 05.07.24 в 15:56

ПУ обявява първото класиране в понеделник

На 8-ми юли ще бъде обявено първото класиране в ПУ „Паисий Хилендарски“. Тази година броят на кандидат-студентите е с 10% по- висок от миналата година и достига до 7122-ма желащи да учат във втория по големина ВУЗ у нас. Сред най-желаните специалности са „Маркетинг“ – 1407 кандидати, „Бизнес мениджмънт“ – 1372 кандидати, „Икономика и бизнес“ –..

публикувано на 05.07.24 в 15:48