Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Юбер" са наглеци!

| обновено на 01.10.15 в 17:12

Популярното мобилно приложение за споделено пътуване "Юбер" не е регистрирано като превозвач и в този смисъл е в нарушение на българското законодателство. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Кирил Ризов от съюз „Такси”.

Не сме против конкуренцията, но нека Юбер да спре да нарушава българските закони и се регистрира. Сега те нагло използват пропуски в регулацията. Регистрирали са програма за мобилно приложение за връзка между шофьори и клиенти, но не наемат водачи и така нарушават правилата, подчерта Ризов. По думите му, заблуда е, че Юбер вози по-евтино от такситата.

Колите на Юбер са позиционирани в София, където държат около 30 % от пазарния дял на превозваческите услуги чрез мобилни телефони. Техни коли пътуват до всички по-големи градове на страната, включително и Пловдив, обясни Кирил Ризов.

На 15 октомври в цяла Европа ще има протест, който се надяваме да сложи окончателния край на дейността на Юбер на нашия континент. В България също ще се присъединим към протеста, каза представителят на съюз „Такси”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Манол Пейков с преференции пренарежда листата на ПП-ДБ

Манол Пейков от ПП-ДБ пренарежда листата на коалицията в Пловдив-град.  При необходими 1441-а преференции той е получил 3 938, които го поставят на второ място в листата на ПП-ДБ. Той измества от втората позиция Стою Стоев и третата Катя Панева. Водачът на листата Асен Василев е получил 3423 гласа. Рекордьор по преференции е получил..

публикувано на 28.10.24 в 10:29
Иво Инджов

Партията "Не подкрепям никого" постигна добър резултат

Възможно е да бъде съставено правителство от четири партии след тези резултати и убедителната победа на ГЕРБ. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив политологът Иво Инджов. Според него обаче не бива да се изключва и вариантът отново да отидем на избори догодина.  По думите му шансовете за съставяне на редовно правителство нарастват и..

публикувано на 28.10.24 в 09:53

Хората вече искат да има правителство

При над 93 % обработени протоколи 9 формации влизат в 51-то НС, сочат данните на ЦИК.  Р езултатите от този вот почти повтарят тези от юнските избори, с изключение на разцеплавето на ДПС, коментира пред Радио Пловдив бившият депутат от ПП-ДБ Росен Костурков .  Според него влизането на "Величие" или "Меч" в парламента не е много сигурно, но..

публикувано на 28.10.24 в 09:40

Пловдивчани са умерени в прогнозите за нов кабинет

След края на изборите за ново народно събрание, в които ГЕРБ-СДС отново победи, в Пловдив хората смятат, че по-скоро ще има ново правителство. Една голяма част обаче изобщо не се интересуват от политическите процеси в България. Те не отиват до изборните урни, за да упражнят правото си на глас.  Има шанс 50 на 50 да се състави работещ кабинет, смята..

публикувано на 28.10.24 в 09:07

Равноотдалеченият премиер ще е параван за политическите партии

Резултатът от вота е очакван, а малко по- високата избирателна активност не е повод за радост, каза в предаването "Точно днес" Дани Каназирева - бивш депутат от ГЕРБ. Според нея избирателят е препотвърдил европейския път за развитие на България.  Все по- сложно според нея обаче е съставянето на коалиция за управление при наличието на 9  партии в..

публикувано на 28.10.24 в 09:06