Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За политическите и празнични акции и атракции

Отново совите не са това, което са...  Рокадата от първия на последния парламентарен ред,  казусът едновременно и във властта ,и  в опозиция,  реформи, вотове,  бизнес-ултиматумът от далечна почивна дестинация, прицелът МВР,  енергетиката  и... пауните.  В  началото на новия политически сезон, как ще продължи  дербито между  управляващи с управляващи, и с останалите, с бизнеса и МВР ? Коментар на социалния психолог Антоанета Христова.

СОУ „Асен Златаров“ в Първомай е между българските училища с  най-модерни технологии. За всички петокласници и учителите им са закупени таблети от висок клас, а цялата училищна сграда  е с уай-фай /wi-fi / мрежа. Училището  се бори за нацоналната награда „Иновативно училище в България“.  Преподавателката по информационни технологии и заместник директор   Таня Сребрева ,  е сред петимата номинирани  от България за иновативен учител в международния конкурс на „Майкрософт“.  С нея и с директора Чавдар Здравчев е интервюто на Живка Танчева.

Денят 14 януари  е Васильовден или  Банго Васил за всички  роми в България. Известен е като „Циганската нова година“. Как го отбелязват  в Пловдив, ще чуете от Антон Карагьозов председател на фондация „Рома“ в репортаж на Антония Попова.

Писателят Димил Стоилов с премиера на новия си роман  „Невинни жени от Брюксел“.   Историите са  от съвременния Вавилон – Брюксел, истории за Амели, Беатрис, Кейт, Емел, Филка... и една Слънчева  запетайка... Преди срещата в четвъртък в книжарница „Хермес“ от 18ч., чуйте го във времето за култура след 9 часа. Истории от съвременния Вавилон – Брюксел, истории за Амели, Беатрис, Кейт, Емел, Филка... и една Слънчева  запетайка завинаги в сърцето !

„ ...Сега Вавилонската кула на Брьогел му се привиждаше още по-мрачна със своята недовършеност, а от напъните за прилика със сградата на Европейския парламент му се повдигаше. Някъде наоколо препускаше безпътната Европа, яхнала бик, и търсеше надменно своето удоволствие. Невинно...“

Слушайте ни. „Точно днес“ . На 14 янураи. От 6 до 9.30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02