Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Най-изявените млади личности на България“ в ТОП 10

Пловдив е домакин на конкурса  „Най – изявените млади  личности на България“ – част от световен проект "Най-изявените  млади личности" за 2018г., който се провежда в 120 държави в света. Пловдив е домакин на етапа ТОП 10 на Римския стадион.  

 Д-р  Елиза Георгиева , която е  член на журито и учредител на фондация  „Св. Иван Рилски“ ,разказа за проекта, който има своето четвърто издание в България.  У нас той се организира от  Junior Chamber International – Bulgaria (JCI Bulgaria).  

Церемонията е финалния етап от международния проект The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”), който се осъществява за четвърта поредна година у нас и отличава  с национално признание постиженията на млади личности между 18 и 40 годишна възраст, които са пример за подражание и създават положителна промяна в България. 

Този конкурс здоказва, че имаме основание за надежда, каза д-р Георгиева:  Има надежда, има надежда и аз съм щастлива, че в България има толкова амбициозни млади хора със смели идеи и желание да направят света по-добро място, да променят България и респективно да променят света, наистина има надежда.

Най-много са номинираните в първата категория бизнес, икономика или предприемачество и за съжаление най-малко в иновации в медицината, но това е по-сложна и по-особена категория, медицината е различна материя от бизнеса, от всичко, така че там наистина бяха най-малко, но мисля, че оценихме най-стойностния кандидат.

Участниците се състезаватха в десет категории от всички области, затова и журито е многобройно, защото е необходима широкоспектърна  компетентност. Между членовете му е и президента Росен Плевнелиев. 

Журито на "Най-изявените млади личности на България" през 2018 година се състои от 25 члена, които оцениха кандидатите в 10 категории: 

- Бизнес, икономика и/или предприемачество

- Политически, правни и/или държавни въпроси

- Академично лидерство и/или постижение

- Културно постижение

- Морално лидерство и/или защита на околната среда

- Хуманитарно и/или доброволческо лидерство

- Принос към децата, световния мир и/или човешките права

- Наука и/или технологично развитие

- Личностно развитие и/или постижение

- Иновация в медицината

Повече от 80 кандидатури бяха попадени за участие в конкурса, каза д-р Георгиева.  От тях са селектирани 20, а в Пловдив от тях ще се изберат 10, които ще представят страната ни в Индия. 

Участниците се състезават в десет категории от всички области, затова и журито е многобройно, защото е необходима широкаспектърна  компетентност. Между членовете му е и президента Росен Плевнелиев. 



Цялото интервю с д-р Елиза Георгиева е в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Румен Драганов

Пловдив е изключително впечатляващ за чуждите туристи

Какъв летен туристически сезон изпращаме и колко гости от България и чужбина посрещнахме? Питаме в програма "Ден след ден" - проф.  Румен Драганов  от Института за анализи и оценки в туризма.  В Световния ден на туризма, 27 септември,  Драганов подчерта, че изпращаме много добър сезон, може би най-добрият сезон за последните няколко години...

публикувано на 27.09.24 в 14:48

България трябва активно да влияе на общественото съзнание в РСМ

Скопие създаваше псевдопроблеми негативен отенък, които да отвличат вниманието от истинските проблеми пред членството в ЕС. Тъкъв беше и измисленият проблем с непоставянето на знамето им при неофициалната среща на президентните на двете страни. Целта на този маньовър беше да се покаже, че България е страната, която саботира диалога и пречи на..

публикувано на 27.09.24 в 10:42

20 на сто по-малка и по-скъпа гроздова реколта в Пловдивско

"Това беше изключителна от гледна точка на предизвикателствата година. В нашия край, слава на Бога, нямаше градушки и други природни бедствия, но пък за сметка на това горещините бяха страшни".  Такава равносметка прави Георги Джингаров, лозар и винопроизводител от Брестовица. По думите му, ако нашите предци са наричали част от дните през юли..

публикувано на 27.09.24 в 10:19

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет след 27.10.

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет на Пловдив след парламентарните избори на 27 октомври. Той е включен на второ място в листата на ГЕРБ - СДС за Пловдив град след лидера Бойко Борисов. В интервю за Радио Пловдив Костадин Димитров обясни решението си така: "Нямах колебания дали да се включа в листата, защото за 10 месеца имах много..

публикувано на 26.09.24 в 15:39
Георги Георгиев

ГЕРБ ще води кампания с адекватни послания

Предизборната кампания трябва да бъде по същество. Ние нямаме предизборна програма, а програма за управление,  която представяме по време на предизборната кампания, заяви в програма "Точно днес" третият в листата на ГЕРБ-СДС за предстоящия парламентарен вот и депутат в 50-то Народно събрание Георги Георгиев.  По думите му още на предишните..

публикувано на 26.09.24 в 11:33