Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мюзикълът - шедьовър "Ах, този джаз" в "Звукът на киното"

| обновено на 26.07.20 в 14:53

"Звукът на киното" ще ви предложи тази събота спомен за изключителния филм на Боб Фос "Ах, този джаз"! Пълната версия на музиката от саундтрака ще чуете, както обикновено, след  новините в 8.00 часа.

Вдъхновил поколения зрители и множество творци, “Ах, този джаз” е признат за един от великите филми на киното. Не само музиката, но и хореоргафията на този мюзикъл е впечатляваща и вълнуваща. 

Четири са наградите “Оскар” '79 за "Ах, този джаз" - за монтаж, музика, сценография и костюми. Освен това -  Кан '80 - “Златна палма” и две награди на Британската академия – за операторско майсторство и монтаж, допълват неговата история, като свидетелстват за безспорно позитивната оценка на критика и зрители към качествата на лентата.

Автор на музиката на признатия за един от най-възхитителните мюзикъли в историята на киното "All that jazz" е Ралф Бърнс. И така, както казва и главният герой във "Ах, този джаз" Джо Гидиън":  “Време е за шоуто, хора!” 

All That Jazz - The Opening
Take Off With Us - All That Jazz (1979

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

„Точно днес“ – пролетНо и не само...

В последното работно утро на седмицата говорим за високите цени, напрежението сред студентите, но и не само. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Правителствени мерки за ограничаване на надценките в тъгровската мрежа. Ще имат ли ефект? Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев ще бъде наш събеседник по темата...

обновено на 23.03.23 в 16:58

Пролетно почистване и променливо време в "Ден след ден"

Ударно почистване в пловдивския квартал "Столипиново". Защо сега, защо толкова явно и под наблюдението на прокуратурата ? Отговорите дава репортажа на Елена Крушкова, която провери какво се случва на място. А към темата прибавяме и позицията на прокуратурата, която представя Емил Костов.  А защо се стигна до масов бой в една от на махлието на Девин..

публикувано на 23.03.23 в 15:02

Изкуство, космос, любов и брак във „Вход свободен“

Днес ви срещаме с художника Христо Бозуков, който разказва своите космически истории на бялото платно. Изложбата му „ Space transit“ се открива в галерия „Артистика“, във вторник, на 28 март, от 19.30 часа. Ще си говорим и за лекция на тема  „Как да  разцъфти любовта в брака“ на 28 март, от 18.30 часа в  ритуалната зала, намираща се в..

публикувано на 23.03.23 в 09:30

Избори и инвестиции в „Точно днес“

10 дни преди поредните парламентарни избори обръщаме поглед към нагласите на българите за вота на 2 април. Шест формации вероятно ще влязат в следващия парламент, като ще има паритет за първото място между ПП –ДБ  и ГЕРБ-СДС, сочи последното социологическо проучване на агенция "Насока" . За нагласите, преразпределението на вота и как ще се..

публикувано на 22.03.23 в 16:34

"Ден след ден" протести, еко- и други инициативи

В Световния ден на водата 22 март теми, свързани с екология и конфликти, преобладават в днешната ни програма „Ден след ден“. Жители на 5 асеновградски села излязоха на протест с искане да спре концесията за добив на инертни материали край Горнослав. Мненията на хората и на кмета на общината събра Живка Танчева . Кметът на община Кричим..

публикувано на 22.03.23 в 14:45