Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вход свободен" с нова рубрика ...не на шега

| обновено на 01.04.19 в 09:34

Първия ден от април ще построим в лековат и шеговит тон! Съобразно традицията на деня обаче, е възможно да ви подвеждаме умишлено в предишното изречение! 

Многовековната традиция на Денят на лъжата ще припомним за всички, които дори не подозират началото на това честване.

Срещаме ви и с носителят на тазгодишната награда на Фондация „Енчо Керязов“ в категория Изкуство, тромпетистът Георги Грозев. Разговорът ни очаквайте в минутите след 13ч.

За проекта „Пловдив за вкъщи“ ни разказва разговорът на Таня Лазарова с Бояна Гяурова – един от кураторите на проекта и Рада Дичева – част от авторския му екип.

Изненадата на „Вход свободен“ за вас  днес, е пилотното издание на най-новата ни рубрика „Орисници“ , в която с колегите Дора Башакова и Таня Лазарова ще ви потопим в темата на любовта. Очаквайте съвети,  напътствия, рецепти и трикове за любов!

Предразсъдъци и следразсъдъци остава онази  тайнствена загадка на ежедневието, като бижу на ревера на злободневието!

Започваме след новините в 12.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас с усмивка и добро настроение и очакваме в замяна същото от Вас! :)))  Началото поставяме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надежда, а напротив посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов..

публикувано на 21.05.24 в 09:24

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51

"Ден след ден" на 20 май

Създаването на едно работно място, освен ползи за конкретния служител и работодател, носи допълнителни ползи за местната икономика. В някои райони на страната ефектът е по-висок, в други по-нисък, отчитат в своето изследване  Пламен Ненов и Рада Павлова от Съвета за икономически анализи. Ще чуем от Пламен Ненов как този мултиплициращ ефект се..

публикувано на 20.05.24 в 14:55