Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напред в новата седмица "Точно днес"

На старта й в понеделник плисваме вода за късмет и успех на първолаците, за които този ден ще е незабравим! 

В компанията на близначките Божидара и Милена Петрови споделяме вълнението на първата приготвена за училище раница. От тях ще научите по една дума с всяка буква от азбуката както и какво значат числата до 10.

Към училищните спомени връщаме и артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева, която е седмичният ни гост в "Добро утро, Ден!". 

За  училището - съдба разговаряме с преподавателката по математика Валя Георгиева,  за да разберем дали 36 годишният й стаж стига, за да покаже верните решения за задачите на българското училище и за учителсокто съсловие.

Старт на новата учебна година има и  в Аграрния университет, и в АМТИИ, а в Медицинския - първият учебен ден е първи и за проф. Мариана Мурджева като ректор. Кой е хоризонтът пред ВУЗ- а, натоварен с най- големите обществени очаквания ще разберем от нея.

И още веднъж ще влезем в университет -  през прага на магистърската програма "Киберсигурност", която се открива в ПУ "Паисий Хилендарски". За това как ще се обучават белите хакери ще разкаже председателят на Асоциацията на сертифицираните етични хакери - Ростислав Петров.

Към пъзела на местните избори в Пловдив прибавяме уравнение с едно неизвестно - кой ще е кандидатът на "Демократична България" за кмет и защо лидерът Йордан Иванов се отказа от номинациите, дадени за него.

В Зона "Култура" -имаме среща с Николай Урумов - актьорът режисьор на постановката „Двама съвсем голи мъже“, която е в афиша на "Сцена на кръстопът" точно днес.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 04.07.24 в 16:10

Психично здраве днес във "Вход свободен"

Умение ли е отдадеността? Или талант? Какви са качествата на хората, които смятаме за успешни и целеустемени? Какво ги прави такива? Отговорите търсим днес в предаването "Вход свободен". В това начинание ще ни помага Юлия Петкова от Асоциация "Голям брат, голяма сестра". С нея заедно щ Ви поканим на уъркшопа "Как да изградим умения за постоянство и..

публикувано на 04.07.24 в 09:30

"Точно днес" по лентата на летните очаквания

Как у нас не се прави кабинет на малцинството, при какви обстоятелства пак ще градим новото управление? Въпросите са повече от важни, след като масово българите отказаха участие в изборите през юни. За всичко, което тече в държавата като процеси и очаквания, говорим с политолога и университетски преподавател Георги Проданов . Как ДПС ще реши уравнението..

публикувано на 03.07.24 в 15:24

"Вход свободен" с пулса на сезона

Поредният Джулай отмина, оставяйки след себе си осeмдестарска носталгия, прияно соления привкус на предстоящата отпуска и натрапчивото усещане, че и тази почивка ще е хубава, ама ще свърши  твърде бързо. Така е винаги- работата никога не свършва, а отпуската сякаш минава като миг. Лятото междувременно набира скорост, трафикът по магистралите набъбва..

публикувано на 03.07.24 в 09:05

"Точно днес" на 3 юли

В сряда сутринта с лятно настроение и по актуалните теми. Фармацевти започват протестни действия заради новите правила, по които ще работят със Здравната каса, инициирани от Министерството на здравеопазването. В различни градове в страната, включително в Пазарджик, а птеките затварят за два часа и няма да работят с пациенти.  Протестът е организиран от..

обновено на 02.07.24 в 16:52