Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" "Тежки времена в "Ел Роял"

| обновено на 13.09.20 в 10:22

Вече знаете два саундтрака от два емблематични филма ще слушате тази събота. от тях казват, че се правил на Куентин Тарантино, но пък каквото и да казват не го пропускайте. Става дума за "Тежки времена в Ел Роял". 

Другият е класика отдавна не само заради режисурата на Алън Паркър и сценарият на Оливър Стоун, който е базиран на бестселъра на Уилиам Хейс, носещ същото заглавие.

В "Тежки времена в Ел Роял" седмина непознати, всеки от които има тайна, която иска да загроби, се срещат в запуснат хотел с мрачно минало на езерото Тахо. Една съдбовна нощ им дава последен шанс за изкупление… преди всичко да отиде по дяволите.

Джеф Бриджис, Синтия Ериво, Дакота Джонсън и Крис Хемсуърт са звездите в този завладяващ трилър, изпълнен със спиращо дъха напрежение и потресаващи разкрития. Седмина непознати, всеки от които има тайна, която иска да загроби, се срещат в запуснат хотел с мрачно минало на езерото Тахо. Една съдбовна нощ им дава последен шанс за изкупление… преди всичко да отиде по дяволите.

Филмът "Среднощен експрес" представя истинска история, започнала през 70 година на XX век в Истанбул. В центъра на разказа е съдбата на заловен с наркотици младеж и изпитанията му в турския затвор и лудница, както и бягството му оттам.. 


Среднощен експрес“ е номиниран с шест "Оскара" и печели приза за най-добър адаптиран сценарий и най-добра оригинална музика за 1978 година.


Галерия

Още от категорията

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 27.01.23 в 16:59
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

За “Думите, които НЕ увреждат”, ще ви разкажем с психолога и психотерапевт Виргиния Василева. Как да говорим за децата със специални потребности без да поставяме етикети и диагнози, к ак да представяме децата с предизвикателства в развитието пред другите деца?  Как да обясняваме затрудненията, така че да пазим достойнството на децата? Тези и други..

публикувано на 27.01.23 в 09:30

"Точно днес" със следите на времето

Пловдив и темата за панаира ще бъде централна за България, ако се явят поканените да бъдат изслушани във временната комисия, която създадоха депутатите в Народното събрание. Целта е бъдат установени всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на МПП от предприемача и почетен консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, чрез действия..

обновено на 26.01.23 в 16:53

"Ден след ден" с актуалното на 26 януари

Частично бедствено положение обяви кметът на община Карлово за района на селата Богдан и Каравелово. То влиза в сила днес и продължава седмица, а за причините ще говорим с д-р Емил Кабаиванов в началото на програмата. Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ бе представен днес в София с участието на Съюза за стопанска инициатива,..

публикувано на 26.01.23 в 14:45