Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" "Тежки времена в "Ел Роял"

| обновено на 13.09.20 в 10:22

Вече знаете два саундтрака от два емблематични филма ще слушате тази събота. от тях казват, че се правил на Куентин Тарантино, но пък каквото и да казват не го пропускайте. Става дума за "Тежки времена в Ел Роял". 

Другият е класика отдавна не само заради режисурата на Алън Паркър и сценарият на Оливър Стоун, който е базиран на бестселъра на Уилиам Хейс, носещ същото заглавие.

В "Тежки времена в Ел Роял" седмина непознати, всеки от които има тайна, която иска да загроби, се срещат в запуснат хотел с мрачно минало на езерото Тахо. Една съдбовна нощ им дава последен шанс за изкупление… преди всичко да отиде по дяволите.

Джеф Бриджис, Синтия Ериво, Дакота Джонсън и Крис Хемсуърт са звездите в този завладяващ трилър, изпълнен със спиращо дъха напрежение и потресаващи разкрития. Седмина непознати, всеки от които има тайна, която иска да загроби, се срещат в запуснат хотел с мрачно минало на езерото Тахо. Една съдбовна нощ им дава последен шанс за изкупление… преди всичко да отиде по дяволите.

Филмът "Среднощен експрес" представя истинска история, започнала през 70 година на XX век в Истанбул. В центъра на разказа е съдбата на заловен с наркотици младеж и изпитанията му в турския затвор и лудница, както и бягството му оттам.. 


Среднощен експрес“ е номиниран с шест "Оскара" и печели приза за най-добър адаптиран сценарий и най-добра оригинална музика за 1978 година.


Галерия

Още от категорията

"Точно днес" - изборна спирала и военен конфликт

Сряда сутрин започва с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. Посрещаме утрото с политика – международна и вътрешна. И това не е никак случайно, тъй като войната в Украйна настъпи в нова фаза, а краят на седмицата у нас ще завърши с поредните предсрочни параламентари избори. Как е..

публикувано на 27.09.22 в 16:12

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07