Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мечтателки" ще пеят в "Звукът на киното"

| обновено на 03.05.20 в 10:16

Музиката от филма „Мечтателки“/Dreamgirls ще слушаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". 

Филмът на режисьора Бил Кондън е е създаден по едноименния мюзикъл от 1981 година на композитора Хенри Кригър и либретиста Том Ейън.

В "Мечтателки", освен холивудски звезди като Еди Мърфи и Дани Глоувър, се появяват и звезди от музикалната сцена като Бионсе Ноулс, Дженифър Хъдсън и Аника Нони. Филмът се появява на екран през 2006-та година и е номиниран за множество награди, като и печели част от тях.

Сюжет

"Мечтателки" разказва история от 60-те години, когато певиците Ефи, Лорел и Дийна са на път да разберат какво значи да се осъществи най-голямата им мечта. Те са открити са на малко шоу за таланти от амбициозния мениджър Къртис Тайлър-младши. 

Триото, нарекло се Dreamettes, получава възможност да открие шоуто на популярния певец Джеймс Тъндър Ърли. Впоследствие Тайлър успява да ги превърне в машина за хитове, да ги прекръсти на Dreams и да успее да съсипе приятелството между трите. 

Той решава да изолира най-талантливата от тях – Ефи, за да направи красавицата Дийна лице на групата. Успехът не закъснява, момичетата от малкия град осъществяват мечтите си в големия, но скоро ще разберат, че цената на славата е по-висока, отколкото са били готови да платят.

Целият киноразказ се развива на фона на прекрасната музика, която ще имате възможността да чуете в "Звукът на киното" в събота от 8.00 и в неделя от 15.00 часа.