Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мечтателки" ще пеят в "Звукът на киното"

| обновено на 03.05.20 в 10:16

Музиката от филма „Мечтателки“/Dreamgirls ще слушаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". 

Филмът на режисьора Бил Кондън е е създаден по едноименния мюзикъл от 1981 година на композитора Хенри Кригър и либретиста Том Ейън.

В "Мечтателки", освен холивудски звезди като Еди Мърфи и Дани Глоувър, се появяват и звезди от музикалната сцена като Бионсе Ноулс, Дженифър Хъдсън и Аника Нони. Филмът се появява на екран през 2006-та година и е номиниран за множество награди, като и печели част от тях.

Сюжет

"Мечтателки" разказва история от 60-те години, когато певиците Ефи, Лорел и Дийна са на път да разберат какво значи да се осъществи най-голямата им мечта. Те са открити са на малко шоу за таланти от амбициозния мениджър Къртис Тайлър-младши. 

Триото, нарекло се Dreamettes, получава възможност да открие шоуто на популярния певец Джеймс Тъндър Ърли. Впоследствие Тайлър успява да ги превърне в машина за хитове, да ги прекръсти на Dreams и да успее да съсипе приятелството между трите. 

Той решава да изолира най-талантливата от тях – Ефи, за да направи красавицата Дийна лице на групата. Успехът не закъснява, момичетата от малкия град осъществяват мечтите си в големия, но скоро ще разберат, че цената на славата е по-висока, отколкото са били готови да платят.

Целият киноразказ се развива на фона на прекрасната музика, която ще имате възможността да чуете в "Звукът на киното" в събота от 8.00 и в неделя от 15.00 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 26.07.24 в 21:09

"Вход свободен" пооследен делник

В последния работен ден оставаме фокусирани в подгоотовката за предстоящите почивни дни!  С напредване развитието на техологичния ни свят, все по - често и все по - силно усещаме необходимост от общуване с природата. Разглеждаме общуването човек, но в най - пълноценния смисъл, където всеки допринася за развитието на връзката и никой не наранява или..

публикувано на 26.07.24 в 09:30

Спортни и спорни състезания "Точно днес"

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Ще ги припомним и сравним със съвремието и в един от сутрешните ни разговори -  с доц.   д-р  Боряна Ангелова-..

публикувано на 25.07.24 в 16:49

"Вход свободен" - забавления и позитивен спор

Лятото е време за забавления на открито, за срещи с приятели! Въпреки горещините, в Пловдив се радваме на възможности за случване на най - различни забавления сред природата! Да, в нашия град все още можем да се откъснем от стреса на ежедневието, попадайки в истинска природна среда, без да напускаме очертанията на града. Това може да се случи като посетим..

публикувано на 25.07.24 в 09:30

"Точно днес" с темите на 25 юли

Започваме утрото на 25 юли с темите на деня. В програма „Точно днес“ се потапяме в недотам дълбоките води на язовир „Пясъчник“, който пресъхва. За проблема, рисковете, които крие и какво е състоянието на останалите водоеми в района говорим с Васил Узунов, директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.  И от там се пренасяме към..

публикувано на 24.07.24 в 16:51