Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В МБАЛ Асеновград ваксини има, кадри няма

Снимка: iStock

Слушател на Радио Пловдив сигнализира за временно прекратена ваксинация в болницата в Асеновград.

38-годишният Слави Тодоров трябвало да бъде имунизиран в 11 часа днес - време, определено му от националния електронен регистър за записване за ваксинация. Ваксина обаче той не получил, тъй като се оказало, че в МБАЛ Асеновград няма работещ кабинет за имунизации срещу коронавирус. 

Ето пълния тест на публикацията на Слави Тодоров във фейсбук групата "За по-добър живот в Асеновград":

Ваксинация невъзможна!!! 

Днес имах запазен час за ваксинация в МБАЛ Асеновград. Получих три напомнящи sms-а от националния портал в последните дни. Отидох 15 минути по-рано и след дълго лутане из коридорите, успях да намеря заветния кабинет. Табели за информация няма, нито на входа на болницата, нито на самия кабинет. Кабинета беше заключен. Успях да се свържа с главната сестра, която ме информира, че ваксини НЯМА! Можело да има след обед! Интересно, как свършиха ваксините и след като има запазени часове за ваксинация, защо тези ваксини не са заделени! Не знам какво се очаква от мен, като съвестен гражданин.......може би, да прекарам остатъка от деня в чакане пред болницата?!?!???

След лутане и провалена ваксинация асеновградчанинът потърси съдействие от Радио Пловдив

Със Слави Тодоров разговаря Иванка Петкова.

Записът е в звуковия файл

Коментарите по темата:

Системата не е получила сигнал, че ваксините са свършили. Системата няма как да разбере дали има, или няма ваксини. 

Електронният регистър за записване за ваксинация е само една компютърна система. Тя прави това, което вкарате вътре като данни. Ако в даден пункт ваксините свършат, е необходимо да се даде обратна връзка, че ваксини няма. Тогава системата няма да насочва повече хора към този пункт.

Това коментира пред Радио Пловдив проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите  на "Информационно обслужване". 

За казуса в Асеновград и за актуалността на електронната заявка за ваксиниране с проф. Константинов разговаря Антоанета Петричанска. 

Записът е в звуковия файл

Същността на проблема:

Ваксинации в болницата в Асеновград днес не са правени, призна пред Радио Пловдив директорът на лечебното заведение д-р Иван Червенков. Той обясни, че до обяд кабинетът не е работил, но следобед имунизации ще се правят. 

Ваксини има, кадри няма, подчерта д-р Червенков. Той обясни, че имунизации не са правени, тъй като в болницата има само един кабинет за ваксинации и в него работят само един лекар и една медицинска сестра. 

Днес преди обяд лекарят е бил в операционна, затова и имунизационният кабинет не е работил, стана ясно от обяснението на болничния директор. 

Защо се прекъсва връзката и чия е отговорността за имунизирането на хората, получили час за ваксиниране от националната електронна система? С д-р Иван Червенков, директор на МБАЛ Асеновград, разговаря Антоанета Петричанска. 

Записът е в звуковия файл

Щастливата развръзка:

Веднага след интервюто директорът на асеновградската болница е разпоредил гражданинът Слави Тодоров лично да бъде поканен за ваксинация още днес. 

Ето какво написа той в поста си във Фейсбук: 

Преди малко получих обаждане от МБАЛ Асеновград. Ваксините били пристигнали! Поканиха ме в 15.30 ч.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Четири пъти "НЕ" за това Гергов да бъде реабилитиран в БСП

Пловдивският депутат от БСП Иван Петков – Бебето, който е и председател на ГС в Пловдив, препотвърди, че ако партията получи трети мандат, ще направи опит да предложи експертен кабинет, а при получаване на мандата от друга политическа сила, решение ще се вземе от колективните партийни органи. „Всичко е въпрос на хипотези, но има надежди и с..

обновено на 26.06.24 в 12:32
Председателят на БЛС Д-р Иван Маджаров

Обществото ни очаква винаги лекарите да са свръхчовеци

Защо агресията срещу лекарите в България се увеличава в годините и за какви действия ще настояват съсловните организации? Наш събеседник по темата е председателят на БЛС д-р Иван Маджаров .  Проучване на агенция Тренд сочи, че 55% от лекарите са били жертва на агресия от стана на пациентите. Д-р Маджаров подчерта, че са поръчали две паралелни..

обновено на 26.06.24 в 12:31

БПЦ разисква социалната си дейност на семинар в Пловдив

Пловдивската митрополия е домакин на четвъртия заключителен семинар „Социална свързаност и подкрепа“.  Форумът има за цел да повиши информираността за социалните услуги, които църквата предоставя.  Проектът „Социална свързаност и подкрепа“ е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика и се изпълнява от..

обновено на 26.06.24 в 10:54
Светослав Малинов

Пред унизителен избор сме - нестабилен кабинет или избори

„Първият мандат ще бъде връчен на ГЕРБ-СДС, а ГЕРБ няма осигурено мнозинство. Публичните изявеления на всички  показват, че ГЕРБ, освен от ДПС, не би трябвало да получи друга подкрепа. Сметката показва, че не им стигнат 5 или 6 депутата. В тази ситуация отиваме единствено към третия мандат, където, пак по публични изявления, имаме..

публикувано на 26.06.24 в 10:18

Обновяват уличното осветление в Асеновград

Община Асеновград започва да подменя уличното осветление в града по проект, финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост.  С нови LED осветители ще бъдат сменени 1747 стари натриеви, съобщи кметът Христо Грудев. По думите му предстои и подмяна на 128 електрически табла за улично осветление с нови, които имат вградени компоненти за..

обновено на 25.06.24 в 14:08