Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Добро утро, ден" с Десислава Шишманова

| обновено на 11.12.21 в 09:34

Тази седмица в „Добро утро, ден“ говорим с Десислава Шишманова -  телевизионен журналист, сценарист и репортер на документални филми и предавания в областта на културната публицистика и документалистика, участвали и отличени в конкурсни програми на фестивалите «Златен ритон» , «Осмата муза», «Наследство», Master of Art . 

 Тя е носител на  награда „Пловдив“ в категория „Журналистика в областта на културата“- 2013 за документалния филм, посветен на художника Атанас Хранов – „Пътуване към Исла Негра“ и филма „Истории с преселници“.  Десислава Шишманова е и директор на БНТ- Пловдив. 

В "Добро утро, ден"  говорим за телевизията и защо за нея е магия и кауза, защо обича утрото и разходките рано с любимия и верен приятел - Голдън ретрийвър . И още споделено в ефира - за професионалния шанс да попаднеш на мястото  си, за телевизията и предаванията, които случват магията на екрана. 

За работата в екип, за заслуженото признание на публиката и за отличията и наградите на БНТ –Пловдив в годината, в която регионалният център чества  своя половинвековен  юбилей. 


Още от категорията

БСП иска одит на парите за наводненията, покани жители на трите села в НС

Парламентарната група на „БСП за България“ настоя за финансов одит на средствата, отпуснати за преодоляване на последиците от наводненията в карловските села Богдан, Слатина и Каравелово.  От левицата бяха поканили в кулоарите на Народното събрание и хората от трите села, според които държавата не е положила достатъчно усилия за отстраняване на..

обновено на 27.01.23 в 17:34

Алтернативни храни са необходими, но внимателно

За и против позволеното от Европа влагане на брашно от домашни щурци в храните. По темата – Кремена Дервенкова от   Асоциация на производителите на насекоми в България и диетологът проф. Донка Байкова. Като дългоочаквана новина, която дори доста се е забавила, определи решението на ЕК за употребата за храна на брашно от домашни щурци..

публикувано на 27.01.23 в 17:19

Ако няма разделителни линии, ще имаме правителство

Дори и „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да се явят заедно на предстоящите избори и да са първа политическа сила, те пак няма да успеят да реализират мандата. Причината е, че за да има правителство не трябва при правенето на политики да има разделителни линии. Тази теза аргументира политологът доц. Иван Начев в предаването..

публикувано на 27.01.23 в 10:45

Страх ме е, че овладяването на Панаира няма да спре

Надявам се да дойдат на изслушването за Пловдивския панаир Бойко Борисов, Сергей Станишев, Румен Овчаров, Корнелия Нинова, защото ги е поканил българският парламент, а ние сме парламентарна република. Това заяви в предаването "Точно днес" депутатът от "Демократична България"  Йордан Иванов , който е член на временната парламентарна комисия за Панаира...

публикувано на 27.01.23 в 09:54

Европейският дигитален хъб за киберсигурност избра Пловдив

Община Пловдив, Пловдивския универститет Съюза за стопанска инициатива, Българската асоциация по киберсигурност и БАН обявиха старта на  нов стратегически проект за киберсигурност.  Това е Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ Основният фокус е създаването на комплексна рамка от услуги в тази област, насочени към малките и средни..

публикувано на 26.01.23 в 15:56