Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Добро утро, ден!" със Снежана Фурнаджиева

| обновено на 12.02.22 в 10:09

Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници е наш събеседник през тази седмица. В първата част на интервюто тя разказва за хубавия ден, за къщата в Розовец и за релакса, който всеки е добре да открива. 

Художничката, която има редица обществени каузи тази година ще отпразнува 70 годишен юбилей с изложба. Тя ще се открие на 2 ноември в галерия „Аспект“. Редица са предвидените изложби през 2022 година и с ДПХ, някои от които в залата на ул. "Гладстон" 32.

В интервюто Снежана Фурнаджиева разказва за пътя й към рисуването, за Златю Бояджиев, който е нейният откривател в изкуството. От разговора ще разберем за дъщерята й Женя Бозукова, приета първа по успех в Националната художествена академия в София.

Още за преподаването, което отвежда художничката в Будапеща и за завръщането в Пловдив, както и защо един скорпион не се отказва никога от каузите си?


БНР подкасти:

Още от категорията

Усмихнат четвъртък с "Вход свободен"

Във втория ден на февруари сняг не можем да Ви обещаем :)))))) но със сигурност ще усмихнем поне десетина от Вас :)))))))) Имаме само едно условие - да споделите следобедът си с нас!!! Започваме с Десето юбилейно издание на най-якото събитие този уикенд в Пловдив - "Plovdiv Game Jam 2023". Подробности и условия за участие очакваме да разберем от..

публикувано на 02.02.23 в 09:35

"Точно днес" за минималната заплата и сметките за ток

В утрото на 2 февруари говорим за транспорт, социална политика и култура. Започваме след новините в 6  и сме до 9:30. Ето и какви са акцентите: В четвъртък сутрин обръщаме поглед към междуградските линии в област Пловдив. За 17 от общо 28 междуградски линии няма желаещи превозвачи, които да изпълняват курсовете. Има ли опасност десетки жители на..

публикувано на 01.02.23 в 17:04

Още 20 пъти "Ден след ден" през февруари

Началото и краят са просто две страни на една линия.  Дали през февруари тя ще бъде права отсечка или ще прилича на кардиограма предстои да разберем в 20-те издания на следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" , първото от които започва днес.   Започваме обаче месеца с протести. Във времето от 15 до 17 ще чуем защо протестираха хората с..

публикувано на 01.02.23 в 15:01

За изкуството във „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Чувства“. Самостоятелна изложба на Мира Фичева в галерия „Артистика“, в Пловдив, на 7-ми февруари. Режисьорът и сценограф Мария Банова, разказва за премиерата на второто представление за бебета /от 6 месеца до 3 години/, на Държавен куклен театър - Пловдив. Спектакълът „Полет“ ще се играе на 7-ми февруари. В..

обновено на 01.02.23 в 09:42

Февруарски фрагменти - "Точно днес"

Какво ще ни донесе февруари? Освен с шегите на февруарския студ и недълготрайната снежна покривка, Малък Сечко се задава с нестабилен политически климат и с мъгляви прогнози за промени в  управленския и законодателен хаос. И  понеже  вълшебства на обществено-политическия терен не може да има, с лекота ги създава въображението на творческите личности...

публикувано на 31.01.23 в 17:24